‘Vertical farming’ Field Lab opent deuren

Infinite Acres heeft op het Nederlandse hoofdkantoor in Den Haag een ‘vertical farming’ Field Lab officieel geopend. Het onderzoeks- en ontwikkelingscentrum is naar verluid wereldwijd het eerste in zijn soort.

Het Field Lab met Experience Center ligt niet toevallig vlakbij het Westland, dat als grootste glastuinbouwgebied van ons land al tientallen jaren toonaangevend is in de hightech landbouwsector. Het vormt volgens berichtgeving van Siemens Nederland dan ook de perfecte locatie voor deze hub voor industriële innovatie en duurzame voedselproductiemogelijkheden.

Siemens en Infinite Acres tekenden vorig jaar op de Hannover Messe een intentieovereenkomst voor de bouw van het Field Lab. Infinite Acres is een Nederlands-Amerikaans technologiebedrijf dat in 2019 is opgericht als dochteronderneming van 80 Acres Farms, al bijna tien jaar toonaangevend in ‘vertical farming’ met vestigingen in de Verenigde Staten en Europa.

Club van 100

In het nieuwe centrum werken onderzoekers en experts van Infinite Acres met partnerbedrijven als Siemens, SignifySick en TTA die het centrum rechtstreeks ondersteunen. De faciliteit biedt daarnaast ook ruimte aan studenten voor het doen van onderzoek. Infinite Acres is lid van de Club van 100 van de Universiteit van Wageningen en hoopt met dit Field Lab de samenwerking verder te versterken. Ook wil het bedrijf de TU Delft en andere Nederlandse en Amerikaanse universiteiten bij dit initiatief betrekken.

Wereldwijd profijt

Tisha Livingston, ceo van Infinite Acres en medeoprichter van 80 Acres Farms, over het nieuwe Field Lab in Den Haag: “Zonder samenwerking is er geen innovatie. Door met onze partners aan de slag te gaan in ons onderzoekscentrum, sluiten we de feedbackloop en versnellen we het leerproces. Het is een ruimte om samen te werken, een plek om te innoveren en om ons in te zetten voor het oplossen van wereldwijde problemen.” Door de bevoorradingsketen te verkorten, voedselverspilling te verminderen en meer te produceren met minder grondstoffen, kan verticale landbouw aan de basis staan van een gezondere en duurzamere toekomst wereldwijd.

Samenwerking in vertical farming

Dirk de Bilde, ceo Siemens Nederland, over de samenwerking met Infinite Acres: “Met uitdagingen als bevolkingsgroei en klimaatverandering die naast andere ernstige gevolgen leidt tot bodemdegradatie, moeten we de traditionele voedselproductie heroverwegen. Digitalisering en geavanceerde technologieën zoals AI zijn essentieel om de duurzaamheidsimpact in de voedselproductie en verticale landbouwindustrie te vergroten – en het zijn mensen die deze technologie ontwikkelen om anderen positief te beïnvloeden. De opening van het Field Lab en Experience Center is een belangrijke mijlpaal en zet een nieuwe standaard voor samenwerking in vertical farming. Het toont onze gedeelde inzet voor een duurzamere toekomst.”

Over Infinite Acres

Infinite Acres is een Nederlands-Amerikaans technologiebedrijf met groene vingers. Het werd in 2019 opgericht als dochteronderneming van 80 Acres Farms en combineert Nederlandse tuinbouwexpertise met Amerikaanse productie- en verwerkingstechnologie, wat resulteert in toonaangevende innovaties op het gebied van hardware, software en plantengenetica. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *