Vernufteling open voor inzendingen

De Vernufteling is tot 3 februari geopend voor inzendingen. Dit jaar kunnen voor het eerst alle Nederlandse ingenieursbureaus inzenden. 

Tags:
De Vernufteling-trofee

De onderscheiding is een initiatief van Koninklijke NLingenieurs en maandblad De Ingenieur. Waar in voorgaande jaren alleen bureaus konden deelnemen die zijn aangesloten bij de brancheverereniging, daar is de wedstrijd dit jaar opengesteld voor alle bureaus.

Maatschappelijke relevantie

Elk vernieuwend, technologisch geavanceerd of baanbrekend project met een duidelijke maatschappelijke relevantie kan worden ingezonden. Het kan gaan om een nieuw ontwikkelde techniek of om een slimme combinatie van bestaande technieken. Doorslaggevend is of het project vernuft uitstraalt en economisch en maatschappelijk van belang is.

Criteria

De jury onder voorzitterschap van Annemieke Nijhof (algemeen directeur Deltares) hanteert vier criteria bij het beoordelen van projecten:

  • Innovatief: het project introduceert iets nieuws en is praktisch toepasbaar
  • Economische waarde: er is een markt voor het project en het heeft exportpotentie
  • Technologisch geavanceerd: de gebruikte techniek is van hoge kwaliteit en patenteerbaar, dus niet eerder bedacht
  • Maatschappelijke waarde: het project levert een bijdrage aan het oplossen van een maatschappelijk probleem en draagt bij aan de uitstraling van het ingenieursvak 

Inzending

Stuur je project(en) voor 3 februari 2023 in  via verenigingsmanager@nlingenieurs.nl. De inzending bestaat uit vier A4’tjes waarin je het project beschrijft en toelicht hoe het voldoet aan de criteria. Stuur minimaal één afbeelding van drukwerkkwaliteit (300 dpi) mee. 

Jury- en publieksprijs

In maart worden de meest kansrijke projecten geselecteerd. In de week van 20 maart ontvangen de inzenders bericht of zij wel of niet genomineerd zijn voor de juryprijs. De vakjury kiest uit de genomineerden de winnaar van De Vernufteling 2022. Daarnaast kan het publiek van 13 april t/m 4 mei 2023 via een online verkiezing stemmen op zijn favoriete inzending.

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *