Verfrissende uitvindingen om de warme zomer door te komen

Het is warm. En erover klagen helpt niet. Je kunt beter iets leuks gaan doen. Iets koels, iets met water. Om ons een beetje op weg te helpen, heeft RVO.nl vijf coole zomergadgets opgedoken uit hun octrooienarchief:

Tip 1.
Een verfrissende wandeling op het water. Óp het water? Ja, erop. Leonardo da Vinci maakte er al een tekening van. En 5 eeuwen later kán het ook, dankzij de Amerikaanse uitvinding van Yoav Rosen (octrooi US2004166748 ).

Tip 2.
Van op-het-water-plezier naar onder-het-water-vertier. En wéér met dank aan Da Vinci. Hij tekende een duikmasker met twee ademslangen en een drijvende kurk om de uiteinden van de slangen boven water te houden.

Met de Tribord EasyBreath Duikbril (octrooi WO2015170013A1 ) lijk je een beetje op een Teletubbie. Maar handig is het wél. Het is een combinatie van duikbril en snorkel die je hele gezicht bedekt. Doordat de snorkel aan de bovenkant zit, heb je beter zicht. En de luchtstroom loopt zo dat hij van binnen niet beslaat. Helemaal handig is dat je door je mond én je neus adem kunt halen.

2 

Tip 3.
De waterhangmat. Voor mensen die niet kunnen kiezen of ze in hun hangmat willen blijven liggen of toch liever een verfrissende duik willen nemen. Een van de oerbedenkers was Robert M. Channon, in 1969, met zijn octrooi (US3602930 ) op een hangmat met een ligvlak met waterdoorlatende bodem.

3 

Tip 4.
Ben je meer iemand die toch wat actiever wilt zijn, is deze Amerikaanse uitvinding uit 2011 ideaal: een schommel met interactief watergordijn. (Octrooi US2011312430A1).

4 

Tip 5:
Als je hond langzaam in een "hot dog" verandert, geef hem dan snel een rubberen bot met koud water of ijs erin, zodat hij weer afkoelt. Cooling Pet Chew Toy With Edible Inserts (Octrooi US2015114309A1).

doggy

Zelf ook nog coole ontwerpen in de kast liggen? Deel ze met ons via redactie@engineersonline.nl

Bron: RVO.nl