Venturi-funnel vergroot energieopbrengst op hoogte

PowerNest is een systeem dat zonne- en windenergie opwekt op hoogbouw. Het levert tot 6x meer energie op dan de traditionele toepassing van zonnedaken op hoogbouwdaken. Onder de zonnepanelen wordt hiertoe een windenergiesysteem geïnstalleerd met een Venturifunnel.

Het systeem maakt bovendien gebruik van het volledige dakoppervlak. Zo wordt voldoende energie opgewekt om hoogbouw tot 12 lagen volledig van duurzame elektrische energie te voorzien.

De PowerNest wordt als modulair prefab systeem geleverd en in één dag gemonteerd. De installatie vergt geen bouwkundige aanpassingen en alle aanwezige installaties op het dak kunnen blijven staan.

Klaar om te lanceren

Leverancier Ibis Power heeft de PowerNest getest onder verschillende omstandigheden en biedt het product aan op basis van een ESCo-businessmodel (Energy Service Company): het bedrijf levert de technische installatie, de productontwikkeling, het onderhoud en de duurzaam opgewekte stroom tegen een gereduceerd markttarief.

Prijzen

De PowerNest is inmiddels onderscheiden met diverse (inter)nationale erkenningen en prijzen. Onlangs kreeg het de 2e plaats in de MKB Innovatie Top 100 van 2018.