Veiligheid op de werkvloer is nooit af

Een meerderheid van de werknemers in de transport en logistiek vindt dat de werkgever genoeg doet op het gebied van veiligheid. Tegelijkertijd Is 1 op de 4 werknemers betrokken geweest bij een ongeval en heeft 40 procent van de ondernemingen geen RI&E.

Tags:

Veiligheid op de werkvloer is nooit af. Nog altijd gebeuren er ongelukken en nog vaker bijna ongelukken, met name onder jongeren en flexwerkers. Toch is de perceptie onder werknemers positief als het aankomt op veiligheidsgevoel. 75% van de werknemers in de sector transport en logistiek vindt dat er in hun bedrijf voldoende tot heel veel aandacht wordt besteed aan maatregelen om ongevallen te voorkomen. Dit aandeel is vergelijkbaar met vorige jaren.

Niet-chauffeurs en werknemers van grote bedrijven (meer dan 51 werknemers) vinden vaker dat er voldoende maatregelen worden genomen dan chauffeurs en werknemers van kleinere bedrijven.

Dat blijkt uit de laatste Arbeidsmarktrapportage beroepsgoederenvervoer over de weg en logistiek 2023 van het Sectorinstituut. Wie het rapport leest kan twee dingen concluderen: het glas is half vol of half leeg. Oordeel zelf: de belangrijkste cijfers op een rij qua veiligheid.
Lees verder op: https://www.warehousetotaal.nl/nieuws/veiligheid-op-de-werkvloer-er-gaat-veel-goed-maar-er-is-nog-veel-te-verbeteren/131382/

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *