Veiliger werken door eigen ongevalsonderzoek

Enigszins verbaasd was Adriaan van den Broek wel toen hij gevraagd werd om zelf onderzoek te doen naar een arbeidsongeval met één van zijn werknemers. ‘Jeetje moet dat’, was zijn eerste reactie. Maar achteraf is Adriaan tevreden en heeft hij het idee dat het veiligheidsbewustzijn verbeterd is. Bij hem en bij zijn bouwvakkers..

Adriaan van den Broek is eigenaar van Bouwbedrijf van den Broek. Een familiebedrijf met zo’n 14 werknemers. Het familiebedrijf is gespecialiseerd in het bouwen van vrijstaande woningen.
Het is begin februari als hij ’s ochtends wordt gebeld. Zijn timmerman is bij werkzaamheden aan een dak in Ewijk 7 meter naar beneden gevallen. Hij stond op een dakladder en die gleed weg. Adriaan stapt meteen in de auto en spoedt zich naar de plaats van het ongeval. Daar is hij zelfs nog voor de ambulance ter plaatse. Adriaan gaat met zijn timmerman mee naar het ziekenhuis in Nijmegen. Daar blijkt: onderste twee rugwervels gebroken. Ter plekke doet hij op zijn telefoon een melding van het arbeidsongeval bij de Nederlandse Arbeidsinspectie.

Lees verder op https://www.inspectiewerkt.nl/veiliger-werken-door-eigen-ongevalsonderzoek/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *