Veertig jaar ACAL

ACAL Technology Nederland viert dit jaar zijn veertigjarig bestaan. De in Eindhoven gevestigde onderneming heeft zich in vier decennia ontwikkeld van een eenvoudige groothandel in elektronicacomponenten tot een toonaangevende distributieorganisatie van hoogwaardige elektronische producten en knowhow, met zusterbedrijven in heel Europa.

Het verhaal van ACAL Technology Nederland begint in 1968. In dat jaar gaat Auriema, een distributeur van elektronicacomponenten, in Nederland van start. In 1986 wordt Auriema overgenomen door het financieel sterke en veelzijdige Britse ACAL plc en verandert de naam in ACAL Nederland. De moedermaatschappij blijkt ambitieus en expansiegericht: de organisatie telt inmiddels ruim 20 zelfstandige dochterbedrijven in Europa, Noord-Amerika en het Verre Oosten, en is sinds 1988 genoteerd aan de London Stock Exchange.

Nederlandse identiteit

ACAL houdt zich lange tijd succesvol bezig met zowel IT-dienstverlening als de distributie van elektronicacomponenten. Eind 2007 worden de IT-activiteiten afgestoten en richt de onderneming zich internationaal volledig op datgene waar het in uitblinkt, namelijk de distributie van elektronische componenten. Er komt ook een nieuwe naam: ACAL Technology. De Nederlandse vestiging heet sinds eind 2007 ACAL Technology Nederland. Ondanks de Britse en Europese invloeden is ACAL Technology Nederland erin geslaagd zijn Hollandse identiteit te behouden.

Bestendige relatie

Dankzij veertig jaar kennis en ervaring heeft ACAL Technology Nederland een stevige positie verworven als distributeur van innovatieve elektronicacomponenten. Voor zowel fabrikanten als afnemers is ACAL een aantrekkelijke partner. Grote namen als Microchip, Linear Technology, Vicor, Emerson en Honeywell hebben gekozen voor ACAL als distributiepartner; ze waarderen het dat ACAL een non-conflicting product portfolio hanteert en graag investeert in een bestendige relatie. Voor deze en vele andere toonaangevende fabrikanten verzorgt ACAL de verkoop en marketing van onder meer halfgeleiders, RF- en draadloze producten, power management, en moederbordsystemen.

Inzet en betrokkenheid

Klanten vinden bij ACAL niet alleen een ruime keuze in innovatieve oplossingen, maar kunnen ook putten uit alle expertise en knowhow die ACAL in huis heeft. Al tijdens de design-in fase begeleiden field application engineers, stuk voor stuk hooggeschoolde technici, de klant bij het selecteren van de juiste componenten en bij het bouwen van de ontwikkelomgeving. Klanten waarderen extra inzet en betrokkenheid tijdens deze vaak intensieve trajecten.

Goed gezelschap

ACAL Technology Nederland is al jaren gevestigd op het bedrijventerrein bij Eindhoven Airport en voelt zich prima thuis in dit epicentrum van Brainport Zuidoost-Brabant. In deze regio heeft zich het summum van de Nederlandse hoogtechnologische maakindustrie verzameld: ASML, Philips Health Care, TomTom, NXP en vele andere. 
De Eindhovense ACAL-vestiging is een van meest succesvolle op het Europese continent. ACAL Technology Nederland stond aan de wieg van het design-in principe, waarbij klanten vanaf de ontwerpfase intensief worden begeleid door deskundige field application engineers. Deze extra dienstverlening wordt nu door alle vestigingen in heel Europa aangeboden. Bovendien worden alle vestigingen op het continent bevoorraad vanuit het distributiecentrum in Eindhoven.

Vier R’en

ACAL staat al veertig jaar succesvol in de markt dankzij de vier R’en:
– Routine en ervaring in logistiek en design-in;
– een ijzersterke Reputatie;
– investeren in Relaties;
– en het bieden van Return on investment voor fabrikanten en afnemers.

Ook in de toekomst wil ACAL toegevoegde waarde blijven bieden door afnemers slimme en innovatieve oplossingen in logistiek en design aan te reiken.

www.acal.nl