Veel interesse in deelname Hannover Messe 2014

Over iets minder dan een half jaar is de Hannover Messe 2014. Nederland is dit jaar partnerland en zal dus extra in de belangstelling staan op ‘s werelds belangrijkste industriële vakbeurs.

Voor de twee bekende Holland paviljoens op de Hannover Messe hebben al heel veel bedrijven zich gemeld. Het grote paviljoen in de hal van de toeleveranciers is zelfs al zo goed als uitverkocht. Hiernaast worden in 2014 ook in een aantal nieuwe hallen Holland Paviljoens geopend.

Holland High Tech in hal 2

Voor het derde jaar op rij organiseert FME in opdracht van de topsector High Tech Systemen en Materialen het Holland High Tech House in hal 2 op de Hannover Messe. De eerste bevestigingen van de deelnemers zijn binnen. Bronkhorst, Figo, Stork Veco, TNO en zes onderzoeksinstituten zullen in ieder geval in dit paviljoen te vinden zijn.

Centraal Holland Paviljoen in hal 3

In hal 3 zal het centrale grote Holland Paviljoen komen te staan, waar veel prominente activiteiten zullen plaatsvinden.

De Nederlandse toeleverindustrie zal goed vertegenwoordigd zijn in hal 4. Nevat en Brainport Industries bundelen hun krachten in 2014. Brainport Industries sluit dit jaar met een groep leden aan bij het Nevat-collectief. Nevat is in 2014 voor de 35e keer aanwezig op de Hannover Messe. Het paviljoen van ruim 850 vierkante meter is nog groter dan voorgaande jaren en is te vinden in het midden van hal 4. Hierdoor zullen de Nederlandse toeleveranciers goed zichtbaar aanwezig zijn. Deze Nederlandse inzending is zo goed als volgeboekt; 40 bedrijven hebben zich tot nu definitief aangemeld, zoals VDL, Nijdra, Frencken en KMWE. Er zijn nog slechts enkele vierkante meters beschikbaar.

MKB in hal 5

Nieuw is dat er in 2014, op initiatief van de Metaalunie, een speciaal MKB-paviljoen zal komen in hal 5. Zo kunnen ook kleine, gespecialiseerde bedrijven in de spotlights worden gezet. Deelname hieraan is in principe mogelijk voor alle Metaalunieleden die exporteren naar Duitsland of deze markt willen verkennen en betreden.

Energie in hal 27

Ook is begonnen met de werving voor nog een nieuw Holland paviljoen: het Energy House in hal 27. In deze hal op de Hannover Messe is de hele waardeketen uit de energiesector aanwezig – van energieopwekking, levering en opslag tot en met transmissie en distributie aan smart grids. Een mooie plek dus om Nederlandse energieoplossingen te promoten.