Van der Heide Groep opent trainingscentrum Gorinchem

Trainen ‘onder hoogspanning’ is mogelijk bij de van der Heide Groep. Daarvoor is een nieuw trainingscentrum Hoogspanning in Gorinchem geopend. Het pand heeft een groot practicum en biedt jaarlijks ruimte aan driehonderd cursisten. General Manager Opleidingen & Inspecties Rens Brandsema heeft hoge verwachtingen: “Dit centrum heeft absoluut meerwaarde en voorziet in een behoefte.”

Rens Brandsema: "We geven al jaren trainingen op het gebied van laagspanning. De laatste tijd constateren we een groeiende behoefte aan persoonscertificering. Dit geldt voor het veilig werken met laag- én hoogspannings-installaties. We hebben daarom onderzocht of onze klanten interesse hebben voor specifieke hoogspanningstrainingen. Dat bleek absoluut zo te zijn."

De trainingen zijn vooral gericht op grote bedrijven met forse elektrische installaties. Voorbeelden zijn chemieconcerns, waterleidingbedrijven, ziekenhuizen en grote kantoorgebouwen. Rens: "We bieden straks trainingen voor installatie- en werkverantwoordelijken, vakbekwame personen, VOP’ers en bedieningsdeskundigen.

Open dag

Brandsema: "Op 13 mei 2011 organiseren we een open dag voor alle geïnteresseerden. Wij zijn er helemaal klaar voor en kijken met (hoog)spanning uit naar het nieuwe centrum!" Aanmelden voor de open dag kan via de website van Van der Heijde.