Vakbeurs Prototyping: van idee naar productieklaar design

Op 7 en 8 november vindt in de Kortrijk Xpo de vierde egitie plaats van de vakbeurs Prototyping. De beurs is bedoeld voor wie actief is in de wereld van de industriële productontwikkeling en wil weten hoe er van een idee naar productieklaar design gegaan wordt.

Prototyping besteedt aandacht aan diverse technologieën, materialen, software, tools en technieken voor het materialiseren van ideeën of productconcepten, en dit van het idee tot en met de realisatie van een business model en het produceren in kleine series of van een nul-serie.
Naast het beursaanbod is Prototyping ook een netwerkevent om professionals uit de (creatieve) maakindustrie / product design te inspireren rond het belang van goede, geïntegreerde productontwikkeling en innovatie. Daarom wordt parallel aan de beurs ingezet op extra initiatieven in samenwerking met exposanten, gastsprekers en kennispartners.

Het programma tot nu toe

– Seminars & real life case studies:25 verhalen met nadruk op alle stappen van het ontwerpproces van een product alsook 10 korte sales pitches. Een mix van onderwerpen in product design, additive manufacturing, circular economy, electronics, innovation en IP en VR/AR
– Een Matchmaking app voor het ontmoeten van de juiste kennis- en business partners op de beurs
– Interactieve workshops door McNeel Europe, Imec & Howest IDC
– AR & VR demo’s tonen waar we nu staan en wat de toekomst brengt
– Tentoonstellingen: het internationaal befaamde MyMachine concept en de expo ‘Diversity in Design’ door Howest IDC.

Gratis online registratie

De beurs is gratis. Registreren kan via www.prototypingxpo.com