UT-studententeam HyDriven presenteert eerste waterstofraceauto

Studententeam ‘Green Team Twente’ heeft zijn eerste waterstofraceauto onthuld. Het voormalige solar-team gaat verder onder de naam ‘HyDriven’.

Tags:

Na een periode van twee jaar onderzoeken, testen en herontwerpen om aan de regels van de race ‘Formula Student’ (FS) te kunnen voldoen is het zover: ‘s werelds eerste zelfgebouwde Formula Student raceauto op waterstof is een feit. Behalve de overstap naar een nieuwe brandstof, is ook het aerodynamische ontwerp vernieuwd. Er wordt nu meer neerwaartse kracht gecreëerd, wat de auto beter aan de grond houdt dan zijn voorganger.

Dit zal het eerste jaar zijn in de geschiedenis van Formula Student waarin een waterstof-klasse onderdeel is van de competitie. HyDriven neemt eind augustus deel in deze klasse op het FS-circuit in Frankrijk. “Aangezien dit jaar ook het eerste jaar is dat de verbrandingsmotoren afgeschaft zijn in sommige FS-competities, is dit hét moment om een statement te maken”, aldus Danique Afink, Public Relations and Educational Coordinator. “Het doel? Andere FS-teams uit te dagen om de overstap te maken naar waterstof en de innovatie in waterstof binnen en buiten FS versnellen.”

Tijdens de Formula Student races in Nederland en Frankijk zal het team getest worden op statische en dynamische evenementen.

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *