UT-spin-off brengt Homey naar Verenigd Koninkrijk en Scandinavië (video)

UT-spin-off Athom, het Nederlandse bedrijf achter Homey, heeft de internationale introductie van zijn product aangekondigd. Sinds 31 maart is Homey, het systeem dat al je apparaten met elkaar verbindt, beschikbaar in winkels in het Verenigd Koninkrijk, Denemarken, Noorwegen, Finland en Zweden.

Dit is de eerste internationale stap van het bedrijf, dat eind dit jaar het grootste gedeelte van West-Europa wil bedienen. "We hebben een strak introductiebeleid per land, zodat we goede beschikbaarheid, informatie en compatibiliteit kunnen garanderen", zegt Stefan Witkamp, commercieel directeur van het bedrijf.

Homey verbindt al je apparaten met elkaar  en maakt ze benaderbaar op één centrale plek. Je kunt ze bedienen met je stem, je smartphone of ze automatisch aansturen volgens eigen regels.

Lokale aanpassingen

"Doordat we per land lanceren, zorgen we ervoor dat Homey goed samenwerkt met apparaten die in dat specifieke land populair zijn", vertelt creatief directeur Emile Nijssen. "In dit kader zijn we onder andere de Hive thermostaat, Amazon Echo, Light Wave RF, Sartano en Nexa aan het integreren. Zo stellen we iedereen in staat om Homey te gebruiken samen met de apparaten die je al hebt, kent en fijn vindt."

Waar te koop?

In Nederland is Homey beschikbaar in verschillende winkels (Media Markt, iCentre en Ivizi) en bij online specialisten zoals Robbshop en Domotica-shop. In het Verenigd Koninkrijk wordt Homey verkocht via Vesternet en heeft Athom een partner gevonden in Amazon Launchpad. Tronika, ioteksperten en Proshop zullen Homey in Scandinavië aanbieden via Biggerthings.io als distributeur. Ook is Homey in alle landen beschikbaar via http://www.athom.com/ .