UT brengt ‘High Tech, Human Touch’ naar DDW (video)

Van een hightech onderdak-pak voor daklozen tot een sociale robot die je Frans leert. Universiteit Twente brengt haar ‘high tech, human touch’-visie naar Dutch Design Week Eindhoven. Bij de UT-projecten, die onderdeel vormen van de tentoonstelling Mind The Step, ligt de nadruk op het verbinden van wetenschappelijk onderzoek met de (toekomst)praktijk.

De UT laat zich dit jaar voor het eerst vertegenwoordigen vanuit het Designlab. Student-projectleider David Claassen: "Wij jagen dit als DesignLab aan, omdat we als universiteit-breed platform aantonen dat design niet alleen voor ontwerpstudies is. Design gaat over de hele linie, van idee en prototype tot toepassing."

"Bij veel projecten op DDW overheerst de – trouwens zeer interessante – artistieke en experimentele kant. Wij zetten de vraag ‘Hoe gaan we om met de ver reikende invloed van technologie op ons leven?’ centraal," aldus Projectcurator Wouter Eggink. "Wij vinden het belangrijk dat we technologie, op een menselijke manier, ten goede inzetten. Design vormt op onze tentoonstelling een mooie brug tussen wetenschappelijk onderzoek en onze (toekomstige) dagelijkse praktijk."

De ontwerpen en verhalen van de UT-creaties zijn van 20-28 oktober te zien in Hal 2 (Klokgebouw 50, 5617 AB Eindhoven) bij de tentoonstelling ‘Mind The Step’.