Uitschuifbare caravan

De caravanfanaten onder de vakantiegangers keken er lang naar uit. Het BeauEr 3X concept werd geboren in 2009 met een eenvoudig idee van zijn uitvinder: een kleine maar uitbreidbare caravan die gemakkelijk is mee te nemen en snel is te ontvouwen met alle comfort van een grote caravan. Sinds enige tijd is dit vakantiemirakel te koop.

Gebaseerd op het telescopische principe ontvouwen zich drie horizontale modules die de leefruimte in een mum van tijd verdrievoudigen van 4 tot 12 vierkante meter. Dit vereist geen ingewikkelde installatie en kan worden gedaan door slechts één persoon, die de klus in enkele tientallen seconden kan uitvoeren. Dat kan elektrisch via de 12 volt aansluiting in de auto of via de 230 volt aansluiting op de camping. Het principe is slim maar eenvoudig: in ingeklapte positie passen bed en zitgroep in hun tegenovergestelde positie in elkaar. Eenmaal uitgeklapt wordt dit meubilair automatisch uitgeklapt en opgesteld.

 
Drie keer zo breed
De caravan weegt 1.000 kilo en heeft een laadvermogen van 200 kilo. De lengte is 3,60 meter, ingeklapt is hij 1,85 meter breed en blijft zodoende binnen een conventionele autobreedte. Na het uitschuiven is de caravan 4,60 breed en daarmee drie keer zo breed geworden, vandaar de naam 3X. Er zijn maximaal vier slaapplaatsen. Verwarming op gas, een boiler, douche en fietsendrager zijn optioneel. Voor zowel de buitenkant als het interieur kun je je eigen kleuren kiezen. De 3X is vooralsnog rechtstreeks te koop bij de fabriek in het Franse Matha.
Info: www.beauer.fr