U-remote valt in prijzen (video)

Het remote I/O systeem u-remote van Weidmüller is voor zijn innovatieve producteigenschappen al onderscheiden zijn met de ‘iF Product Design Award 2013′ en de ‘Universal Design Award 2013′ en genomineerd voor de “German Design Award 2014.

Op 3 oktober wordt u-remote geïntroduceerd op de beurs Elektrotechniek in het Industrietheater naast de Weidmüller stand (07.B070).

Dankzij het slanke ontwerp van u-remote (11,5 mm) en doordat er minder voedingsmodulen nodig zijn, kan worden volstaan met minder kastruimte.De u-remote units kunnen zonder gereedschap worden geïnstalleerd en door het modulaire ontwerp en de geïntegreerde webserver gaat die installartie snel, zowel in een kast als in een machine. Status-led’s op elk kanaal en elke module maken een betrouwbare diagnose en snelle service mogelijk.

De componenten kunnen tijdens werking worden verwisseld (hot-swap), dus zonder dat de busverbinding of de voeding hoeven te worden verbroken.

Twee eigenschappen worden als  ‘best in class’ aangeduid: de scheiding van de voeding voor in- en uitgangen door twee zwaar belastbare 10-A stroompaden. dat spaart voedingsmodulen en ruimte en maakt snelle installatie mogelijk.  Bovendien beschikt het systeem over een intern hoog belastbaar voedingspad voor 64 modulen. Daarnaast heeft u-remote twee opties voor het aansluiten van sensoren (2-, 3-, 4-draads techniek). Het werktemperatuurgebied loopt van  -20 °C tot  60 °C.