Tweede generatie draadloos HDMI

Terwijl draadloos HDMI (high-definition multimedia interface) nog toekomstmuziek was, kwam Marmitek in april 2009 als eerste in Europa met een vernuftige oplossing in de vorm van de GigaVideo800 HDMI. Na 1,5 jaar van doorontwikkelen is het volgens Marmitek tijd voor de tweede generatie draadloos HDMI, met de GigaView820.

Het enthousiasme over een fraaie, als een schilderij aan de muur gemonteerde TV wordt vaak een stuk minder als blijkt dat de bekabeling zich lastig laat wegwerken. Ook kabels trekken naar eenprojector aan het plafond verdient zelden een schoonheidsprijs. Met de GigaView820 is dit verleden tijd. De ontvanger kan heel eenvoudig en onzichtbaar worden gemonteerd  tegen de muur achter de TV of op het plafond bij de projector. Via een vernuftig systeem blijft de aangesloten HD-apparaten te bedienen, ook al staan ze uit het zicht.

Switcher, zender en splitter in één

De GigaView820 is een HDMI-switcher, zender en splitter in één. Hij zendt het HD-signaal van twee aangesloten HD-apparaten ongecomprimeerd en zonder kwaliteitsverlies draadloos naar naar een HDTV of -projector elders op dezelfde verdieping. Door de ingebouwde splitter is ook op de zender een HDTV aan te sluiten om lokaal de aangesloten apparatuur te kunnen blijven bekijken.

Ongecomprimeerd

Met behulp van de GigaView820 overbrugt het draadloze full HD-signaal zonder kwaliteitsverlies een afstand tot 30 meter (LOS) naar de HDTV of -projector. De GigaView820 verstuurt het 1080p-signaal zonder dit eerst te comprimeren. Het draadloos ontvangen signaal wordt zonder vertraging (perfect voor game consoles en wanneer het geluid via een andere bron gaat dan het beeld) doorgestuurd en heeft exact dezelfde eigenschappen als wanneer het signaal door een hoogwaardige HDMI-kabel wordt verstuurd.

Hoe werkt het?

De GigaView820 bestaat uit twee kastjes, die respectievelijk dienst doen als zender en ontvanger. De ontvanger wordt aangesloten op deTV, terwijl op de zender een TV of beamer en twee HD-apparaten kunnen worden aangesloten. Dit kunnen alle AV-apparaten zijn, die voorzien zijn van een HDMI-uitgang, zoals Blu-ray spelers, digitale videorecorders, HD set-top boxes, spelconsoles (Wii, PS3 of Xbox 360), Media Center PC’s of standaard DVD-spelers/recorders. Schakelen tussen deze apparaten gaat eenvoudig met één druk op de knop van de bijbehorende afstandsbediening. Een belangrijk voordeel van de GigaView820 is dat het niet meer nodig is om kabels van HD-apparaten constant om te pluggen op de HDTV of -projector.

HDCP

De GigaView820 ondersteunt alle digitale resoluties, dus zowel 480p, 576p, 720p, 1080i als 1080p @ 60fps (full HD). Het product voldoet 100% aan de HDCP-standaard. High-bandwidth Digital Copy Protection (HDCP) is een systeem waarmee piraterij moet worden voorkomen. Decoders met HDCP geven een digitaal signaal uitsluitend door aan apparaten die ook HDCP ondersteunen, zoals de GigaView820.

Kijk hier voor verdere informatie en verkoopadressen