Categories: Actueel

TV bedienen met gedachten, bewegingen of aanrakingen

Hoe het werkt:

  • Signaal verkrijgen: de sensors van de helm – één omklemt lichtjes de oorlel en een andere wordt op het voorhoofd geplaatst –  detecteren de elektronische impulsen van het brein
  • Signaal filteren: de ruis wordt uit de hersenimpulsen gefilterd.
  • Informatie decoderen: een spaciaal algoritme, e-Sense, decodeert de gegevens en zet ze om in e-Sense parameters en bepaalt de hersenstatus van de gebruiker.
  • Interactie gebruiker-apparaat: het geeft de e-Sense parameters door aan een computer, telefoon, smartphone en dergelijke.

Op de Consumer Electronics Show, die deze week plaatsvindt in Las Vegas, wordt het publiek bij Haier uitgenodigd om deze nieuwe manier te testen om hun televisie te bedienen. en zich te ontspannen met sensorspellen die op de stand beschikbaar zijn.

Bediene met beweging

Wat zou er praktischer zijn dan een scherm dat je op afstand zou kunnen besturen zonder afstanbediening? Dankzij een geïntegreerde camera in de schermrand kun je de tv bedienen met bewegingen. Daarbij heeft Haier een versimpelde interface ontwikkeld, om het beste uit deze technologie te halen. Bezoekers aan de CES hiermee kunnen videospellen spelen met dit systeem.

Ook een touchscreen is niet langer uitsluitend gereserveerd voor smartphones en tablets. Met de multitouch Haier televisie profiteer je van de eenvoud van een touchscreen, maar dan op een groot scherm. Deze technologie is anders dan de gewone touchscreen technologieën, qua oppervlak en aanraken: De multitouch televisie is uitgerust met een optisch systeem die de afstand van de vinger op het scherm uitrekent aan de hand van de schaduw. CES-bezoekers kunnen hun favoriete smartphone spellen testen op een 32" televisie (81 cm) testen.

Redactie Engineersonline

Recent Posts

TU Delft houdt kritieke-grondstoffen-week

'Kritieke grondstoffen' in grote hoeveelheden nodig hebben in Europa - maar we halen ze uit…

2 dagen ago

Helen Kardan van ASML naar TNO

Helen Kardan is TNO's nieuwe Director Science & Technology voor de High Tech Industry unit.…

2 dagen ago

Control Techniques en KB Electronics nu Nidec Drives

Control Techniques en KB Electronics vormen sinds 1 mei 2024 Nidec Drives. Control Techniques en…

2 dagen ago

Hitma Groep neemt KS Perslucht over

Hitma Groep heeft KS Perslucht overgenomen. Het in Haarlem gevestigde bedrijf sluit met zijn productassortiment en…

2 dagen ago

Is hout de beste optie voor een windturbineblad?

De Duitse fabrikant van houten windturbinebladen Voodin Blade Technology heeft 's werelds eerste prototype-installatie aangekondigd…

2 dagen ago

FME: ‘Europees investeren in technologisch leiderschap is goed voor Nederland’

FME en Orgalim (de Europese koepel van de technologische industrie) pleiten voor het centraal stellen…

2 dagen ago