TU/e en NXP gaan samenwerken aan nieuwe technologie voor draadloze communicatie

Met de ondertekening van een intentieovereenkomst hebben de TU/e en NXP Semiconductors hun ambitie uitgesproken om samen een nieuwe, grensverleggende generatie technologie te ontwikkelen voor draadloze communicatie, op frequenties boven 300 GHz.

Tags:
Maurice Geraets, executive director NXP Netherlands, Lars Reger, executive vice president NXP, collegevoorzitter Robert-Jan Smits en rector Silvia Lenaerts.
V.l.n.r.: Maurice Geraets, executive director NXP Netherlands, Lars Reger, executive vice president NXP, collegevoorzitter Robert-Jan Smits en rector Silvia Lenaerts. Foto: fotowerkt.nl

De partijen gaan kennis, data, en medewerkers en studenten beschikbaar stellen, om de snelheid, efficiëntie en stabiliteit van informatieoverdracht vooruit te helpen.

Communicatie op hoge frequenties

Vanuit de TU/e is het Eindhoven Hendrik Casimir Instituut (EHCI) betrokken. Wetenschappers van het instituut gaan samen met de specialisten van NXP onder meer onderzoek doen naar halfgeleidertechnologie die aanzienlijk hogere bandbreedtes mogelijk maakt dan nu gebruikelijk zijn. Het doel is om communicatie op hoge frequenties, boven de 300 GHz, te bewerkstelligen. Dat is nu nog lastig omdat de prestaties van huidige technologieën voor deze frequenties erg beperkt zijn.

Banden in de Brainport

Het is de tweede keer binnen een maand dat de TU/e middels de ondertekening van een MoU haar banden versterkt met een grote partner uit de Brainportregio. In april werd bekend dat ASML research een cleanroom gaat bouwen op de TU/e-campus, onder meer om zo samen onderzoek te kunnen doen op het gebied van plasmafysica, kunstmatige intelligentie, mechatronica en halfgeleiderlithografie.

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *