Categories: Actueel

Training ‘Operator driven safety’

Het gaat om een 10-daagse training (1 dagdeel per 4 weken) waarin met teams wordt gewerkt aan diverse cases die betrekking hebben op het eigen vak- of werkgebied. De teamgrootte tijdens zo’n training op maat is 5 à 6 personen. Per training kunnen meerdere teams deelnemen die werken aan eigen praktijkcases. Elk team volgt per case het stappenplan waarin de verschillende aspecten van de case worden behandeld. Wat vinden we van de eigen veiligheidssituatie? Hoeveel bedrijfsongevallen vinden er jaarlijks plaats? Om wat voor een type verwonding gaat het (bijvoorbeeld: hand- of voetverwondingen)? Waar gebeuren de meeste ongevallen? Welke eventuele tegenmaatregelen kunnen er genomen worden?

Nadat deze vragen zijn beantwoord kan worden nagegaan welke verbetering van de verschillende voorstellen kan worden verwacht. Alle verbetervoorstellen die op basis van deze aanpak ontstaan, worden met elkaar vergeleken. Het beste verbetervoorstel wordt vervolgens geïmplementeerd. Een ‘leading indicator’ wordt gebruikt om te signaleren of de veiligheidssituatie daadwerkelijk verbetert.

De cursus wordt afgesloten met een definitieve vaststelling van de gerealiseerde verbetering. Veel aandacht is er tijdens deze training voor de wijze waarop resultaten in de organisatie moeten worden geborgd en ook wordt het belang van de juiste ‘mindset’ nog eens onderstreept.

De doelgroep voor deze cursus varieert van magazijnmedewerker tot directeur. Voorkennis is niet vereist. De cursus kan worden gegeven in drie talen, namelijk Nederlands, Engels en Duits.

Redactie Engineersonline

Recent Posts

Atlas is met pensioen – leve de nieuwe Atlas! (video’s)

De beroemde humanoïde robot Atlas is met pensioen gegaan. De hydraulische versie tenminste, want zijn…

2 uur ago

Nieuwe opleiding crop biotechnology en engineering zoekt samenwerking met bedrijven

Er komt geld voor vier jaar onderzoek door promovendi op het gebied van biotechnologie en…

4 uur ago

Flexibele elektronica uit de foundry?

De massaproductie van siliciumchips vindt plaats in foundries. Volgens KU Leuven en imec is dit…

5 uur ago

Nieuwe condensator kan elke seconde opladen, gedurende 300 jaar

Pacemakers, defibrillatoren, radartechnologie en elektrische voertuigen hebben allemaal condensatoren nodig. Deze elektrische componenten moeten veel…

5 uur ago

Waarom de fiets een hightech hoogstandje is

Het verstandshuwelijk van fiets en trein. Daarover gaat het promotieonderzoek van de 70-jarige Jan Ploeger.…

5 uur ago

Meer Heilind in Europa

Heilind Electronics Europe wil zijn  aanwezigheid in West-Europa uitbreiden. De verdeler van elektromechanische componenten, verbindings-…

11 uur ago