Traceability met lasergraveren

EMS (Electronics Manufacturing Services) omvat veel processen, waaronder het labelen van pcba’s voor onder andere traceability. De optimalisatie van dit proces door automatisering heeft VDL TBP Electronics gevonden in lasermarkering. Onlangs is geïnvesteerd in een nieuwe CO2-lasergraveermachine voor inline lasergraveren van serienummers, QR- en barcodes op pcba’s.

Het stickeren van hoogwaardige pcba’s is volgens het bedrijf niet langer wenselijk, vanwege het risico op loslaten en mogelijke lijmresten. Met de Osai NeoMark Easy CO2-lasermachine met interne flipover – geleverd en geïnstalleerd door Smans – kan het EAN-codes, serienummers, QR- en barcodes aanbrengen op een locatie naar keuze.

Deze markering zit in de toplaag en kan achteraf niet worden verwijderd. Zoals voorheen, wordt de software gebruikt om automatisch unieke serienummerlabels te genereren. Zo wordt elke print nauwkeurig en eenduidig gemarkeerd, ten behoeve van de traceability. En de pcba’s kunnen nog steeds perfect worden getraceerd.

Contactgegevens
AdresVlakbodem 10
Postcode en plaats
3247 CP Dirksland
Meer informatieInformatie aanvragen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *