Topvrouw Universal Robots ontvangt prijs voor bijdrage aan robotveiligheid 

Geplaatst door Maartje Henket

Voor de tweede keer in vijf jaar tijd heeft een sleutelfiguur bij Universal Robots de Joseph F. Engelberger Robotics Award gekregen.

Roberta Nelson Shea, Global Technical Compliance Officer bij Universal Robots
Roberta Nelson Shea, Global Technical Compliance Officer bij Universal Robots

In navolging van Universal Robots’ medeoprichter Esben Østergaard, die de Engelberger Award in 2018 ontving in de categorie Technologie, ontving Roberta Nelson Shea, Global Technical Compliance Officer bij Universal Robots, de prijs voor Toepassingen tijdens een ceremonie op de Automate Show in Detroit.

De categorie Toepassingen erkent personen of organisaties die een belangrijke bijdrage hebben geleverd aan de ontwikkeling van roboticatechnologie en de praktische toepassing ervan. Nelson Shea kreeg de prijs voor haar werk op het gebied van robotveiligheid.

“Ik ben zeer vereerd dat ik deze prijs krijg,” zegt Nelson Shea. “Ik zie het als een erkenning van niet alleen mijn eigen werk, maar ook van de inzet van Universal Robots en Teradyne op het gebied van veiligheid. Deze prijs is een erkenning van iedereen die in de loop der jaren heeft bijgedragen aan de veiligheid van robots. Toen ik meer dan vier decennia geleden op dit gebied begon, had ik het gevoel dat ik een persoonlijke missie had en dat er niemand anders was die er samen met mij voor tekende. Nu, vooral na de opkomst van collaboratieve robottoepassingen, zitten we allemaal op één lijn wat het belang van veiligheid betreft.”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *