Time magazine roept Schneider Electric uit tot meest duurzame bedrijf ter wereld

Schneider Electric is eerste op de lijst World’s Most Sustainable Companies for 2024 van Time Magazine en Statista. Dit weerspiegelt de ambitie van het bedrijf om de eigen emissies te verminderen, maar ook de toewijding om klanten hierbij te helpen.

‘Schneider Electric, which is based in France, has not only set ambitious targets to reduce its own emissions — carbon neutral by 2025 — but also helps its customers reduce emissions and become more energy efficient through its Sustainability Business. It has its own sustainability impact program to track its performance, and has also reduced emissions across its supply chain. Schneider has received a climate score of “A” from the CDP for 12 years in a row’, aldus het rapport.

Time en Statista gebruikten een methodologie met meerdere fases om de meest duurzame bedrijven ter wereld te identificeren. Het proces begon met een selectie van ‘s werelds grootste en invloedrijkste bedrijven. Na een beoordeling in vier fasen sloot de rangschikking niet-duurzame industrieën uit en hield rekening met factoren als externe duurzaamheidsbeoordelingen en -doelstellingen, rapportagepraktijken van bedrijven en milieu- en sociale prestatie-indicatoren. Deze aanpak leverde een rangschikking op van 500 bedrijven uit 30 landen.

553 miljoen ton CO2 bespaard

Time en Statista benadrukten de technologische expertise van Schneider Electric en het Schneider Sustainability Impact (SSI)-programma. Dit programma stuurt en meet de voortgang van het bedrijf richting wereldwijde duurzaamheidsdoelen 2021-2025 en draagt ​​bij aan zes langetermijndoelen voor milieu, maatschappij en bestuur (ESG). Hierbij hielp het bedrijf klanten hun CO2-uitstoot al te verminderen met 553 miljoen ton sinds 2018. Ook is aanzienlijke vooruitgang geboekt in het transformeren van de eigen toeleveringsketen. De CO2-uitstoot van de top 1000 leveranciers van Schneider Electric daalde met 27% sinds het begin van het programma — en 21% van de meest strategische toeleveringsketenpartners van het bedrijf voldeed aan de normen van Schneider Electric voor ‘fatsoenlijk werk’.

Contactgegevens
AdresBeemdstraat 42
Postcode en plaats
5652 AB Eindhoven
Telefoon040-2350710
Meer informatieInformatie aanvragen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *