Tiende Mocon mikt op 2500 bezoekers

Op 20 en 21 april organiseert easyFairs in de Brabanthallen in ‘s-Hertogenbosch voor de tiende maal de vakbeurs Mocon. De organisatie verwacht zo’n 2500 mensen die circa 150 stands zullen bezoeken. Naast het aflopen van de stands kan men ook deelnemen aan learnshops, waar leveranciers korte toepassingsgerichte presentaties geven.

Bij de vorige Mocon, in 2009, konden 2351 bezoekers kennis maken met 155 exposanten en hun producten. Twee jaar later verwacht de beursorganisatie easyFairs voor de jubileumeditie van de beurs ongeveer dezelfde aantallen te mogen verwelkomen.

De beurs is bedoeld voor professionals die met motion & control te maken hebben, denk bijvoorbeeld aan werktuigbouwkundigen, machinebouwers, mechatronici, ontwerpers en productie- en technische managers.

De organisatie benoemt ook trends die op de beursvloer te zien zijn. Zoals energie- en kostenbesparing, waarbij elektromotoren een belangrijke rol spelen. Er is een trend richting het samenvoegen van verschillende functies in één apparaat. En terwijl de vraag naar standaardoplossingen toeneemt, blijft de behoefte aan maatwerk actueel.

Learnshops

In de learnshop-ruimte op de beursvloer zal een aantal leveranciers korte lezingen houden over actuele, praktische zaken. Kijk voor het actuele programma op de Mocon-site. De op dit moment bekende onderwerpen zijn:

  • Industriële robotica (Martin van der Have, ABB).
  • Energiezuinige elektromotoren en de Europese regelgeving (Auke Jellema, Leroy Somer).
  • Direct van productievloer naar database; de voordelen van MES koppeling zonder pc (René Gorter, Koning & Hartman).
  • Safety integratie (Lucien van Kouwenhoven, SigmaControl