Theo Bruijninckx nieuwe CEO Huisman

Theo Bruijninckx is benoemd als CEO bij Huisman. Deze benoeming volgt op de beslissing van Joop Roodenburg om af te treden als CEO en de rol van president op zich te nemen.

Bruijninckx is overall verantwoordelijk, Roodenburg zal zich richten op de continue ontwikkeling van innovatieve, technische oplossingen en op de relatie met Huisman’s klanten.

Roodenburg zegt: "Huisman is sinds 1981 een familiebedrijf. Ik heb het bedrijf overgenomen van mijn vader en het is mijn wens het bedrijf over te dragen aan de volgende generatie. Ik ben nu 67 jaar en ik maak een stap naar een andere rol. We werken nu bijna een jaar met Theo samen en we zijn ervan overtuigd dat hij verder zal bouwen aan een solide en meer gestructureerde basis voor ons bedrijf. Naast zijn aantoonbare ervaring in een sector die relevant is voor de onze, delen we de overtuiging dat innovatie cruciaal is voor het succes van Huisman. Daarnaast hebben we hem leren kennen als no-nonsens, rechtdoorzee en als een prettig persoon".

Op 1 mei 2017 trad Theo Bruijninckx (55), Bedrijfseconoom met een postdoctorale graad als Controller, aan bij Huisman als Chief Financial Officer en als lid van de directie. Hij heeft uitgebreide algemene en financiële managementervaring die hij onder andere heeft opgedaan tijdens de 24 jaar die hij bij Ballast Nedam werkte. In 2004 trad hij daartoe tot de Raad van Bestuur, eerst als CFO, gevolgd door zeven jaar als CEO.