Thema DDW: If not us, then who?

Met krap zeven weken te gaan tot de opening, krijgt de 17e editie van Dutch Design Week (DDW) vorm. Het thema is onthuld, en het eerste deel van het programma staat op de vernieuwde website.

Vrijwel alles in de wereld is of wordt ontworpen. Dat biedt kansen, maar geeft ook verantwoordelijkheid; aan de ontwerpers, maar ook aan de beleidsmakers, opdrachtgevers, gebruikers en overheden. Directeur Martijn Paulen: "De wereld is van ons allemaal. Ontwerpers bedenken oplossingen, creëren innovaties, zijn vooruitstrevend, maken zaken tastbaar en functioneel. Ze kijken op een unieke manier naar hun omgeving en de wereld. ‘Hoe kan het anders, hoe kan het beter?’ Op die vragen hebben ontwerpers steeds weer authentieke en verrassende antwoorden. Het is aan ons allemaal om deze creatieve oplossingen te omarmen en te stimuleren, dus ook aan jou. If not you, then who? Samen bepalen we hoe de wereld eruitziet. Wij zijn allen aan zet; If not us, then who?"

Contentplatform

Dutch Design Week lanceert in samenwerking met digitaal ontwerpbureau Vruchtvlees in Den Haag tevens een contentplatform; een website die het hele jaar door innovatie, experimentele en cross-overs binnen design belicht. Met achtergrondartikelen, interviews, nieuwsitems, video’s en podcasts van en voor ontwerpers en experts op het gebied van design. In de aanloop naar en tijdens het evenement staat het programma centraal: de website zorgt voor bewegwijzering. Tegelijkertijd wordt ruimte gecreëerd voor tips van deskundigen, onder wie de ambassadeurs. Vanaf september komt een deel van het programma online.

DDW Music Festival

Voor wie ook tijdens de avonduren van Dutch Design Week verrast wil worden door vernieuwend talent, is er DDW Music Festival. Tijdens het DDW Music Festival treden meer dan 90 (inter)nationale artiesten op, verspreid over podia door heel de stad. Van een moderne pianist bij Piet Hein Eek tot Thaise funk in de Effenaar, en van folk in een van de oudste kroegen in de stad tot house aan de Fuutlaan. Een DDW Festival ticket geeft toegang tot alle DDW en DDW Music Festival hotspots (uitgezonderd de DDW Music Specials).