‘The best of… Industriële Week 2012’

Vakjournalisten konden tijdens de perspresentatie van de beurzen Macropak, Industrial Automation & Drives en Industrial Processing uit een aantal inzendingen de in hun ogen opvallendste innovaties van exposanten kiezen. Deze worden beloond met het predicaat ‘The best of…’

De producten van deze exposanten worden tijdens de Industriële Week tentoongesteld op een ‘gouden’ zuil. Gekozen zijn de volgende inzendingen:

  

Industrial Automation & Drives

Weiss Nederland viel in de smaak met de Direct drive pick & place HP70. De direct aangedreven component van Weiss is smaller dan andere lineaire of pneumatische modules. Ondanks de compacte bouwvorm zet hij, met betrekking tot snelheid, andere eenheden op hun nummer. Dit kan dankzij een nieuw aandrijfprincipe. De HP70 werkt met twee lineaire motorassen en bezit daarom alle voordelen van de direct drive: dynamiek, programmeerbaarheid, geringe slijtage, nauwkeurigheid en een compacte bouwvorm.

Industrial Processing

De PCME Wet Stack 181 van Optyl is innovatief vanwege nieuwe vorm van meten in een duurzame omgeving, aldus een van de jurerende vakjournalisten. De PCME Wet Stack 181 is een toestel om in natte schouwen te meten. Via een extractief bypass-systeem wordt vochtige rookgas onttrokken aan de schouw. Deze rook gaat door een droogsysteem zodat al het water verdwijnt. Hierna volgt een uitermate precieze stofmeting.

De Pegasus 5-in-1 menger van Dinnissen is ontwikkeld voor het multifunctioneel bereiden van levensmiddelen. Met één investering kunnen processtappen als mengen, vacuümcoaten, drogen, ontkiemen en aanzuren worden uitgevoerd. Vooral interessant voor het snel, efficiënt en homogeen produceren van gearomatiseerde producten met een hoge hygiëne-eis en een fris-zure smaaksensatie zoals thee, cereals, (krokante) zoetwaren en snacks.

Samson Regeltechniek viel bij de aanwezige journalisten in smaak met de Klepstandsteller 3730-6 voorzien van druksensoren. Deze klepstandsteller is zelfkalibrerend en geschikt voor enkelwerkende en dubbelwerkende pneumatische aandrijvingen. Het is toepasbaar voor zowel regelventielen (klepstandstellers) als open-/dichtventielen (PST). Functies als EXPERTplus, TROVIS-VIEW, HART®-communicatie, Partial Stroke Test (PST) en druksensoren zijn nu zonder extra kosten standaard geïntegreerd.

Macropak

Bio4pack BV heeft samen met Do-it een laminaat ontwikkeld op basis van hernieuwbare grondstoffen. Dit laminaat is gecertificeerd met de hoogste gradatie hernieuwbaarheid. Daarnaast heeft het laminaat goede barrièremogelijkheden, goed voor het verpakken van noten, pasta’s en zaden.

Rycobel kreeg punten voor het Lekdetectietoestel. De verpakking wordt in een box gegooid die met een hendel wordt afgesloten. Vervolgens wordt hij vacuüm gezogen. Als de verpakking niet lekdicht is, ontsnapt er een luchtstroom die door het apparaat wordt geregistreerd. Er kan ook worden geconstateerd of het om een klein of een groot lek gaat. De resultaten zijn onmiddellijk zichtbaar door middel van een soort verkeerslicht met verschillende lampjes. Bijkomend voordeel is dat de verpakking met deze methode droog wordt getest en na de test niet hoeft te worden weggegooid.

Industriële Week 2012

Industrial Processing, Industrial Automation & Drives en Macropak worden van 2 tot en met 5 oktober gelijktijdig gehouden in de Jaarbeurs in Utrecht. Surf voor meer informatie over deze combinatie van expositie, masterclasses, themapresentaties en seminars naar http://www.industrieleweek.nl/