Categories: Actueel

Televisie-amateur mag geen storing meer in de buurt veroorzaken

Agentschap Telecom heeft in deze zaak een groot aantal storingsmeldingen gekregen. Buurtbewoners gaven aan dat de afstandsbedieningen van auto’s en de verlichting in huis, het op bepaalde tijdstippen niet deden. Onderzoek van Agentschap Telecom heeft uitgewezen dat  amateur TV-uitzendingen van de man de oorzaak zijn van deze problemen.

Registratie

De inwoner van Bergschenhoek heeft een registratie als radiozendamateur voor deze uitzendingen, en voldoet aan de voorwaarden van zijn registratie. Maar omdat het maatschappelijk belang zwaar weegt, is met hem afgesproken dat hij zijn uitzendingen beperkt, zodat de overlast tot een minimum wordt beperkt. De inwoner werkt hier aan mee.

De man heeft ook te horen gekregen dat wanneer hij niet zelf de overlast van zijn uitzendingen beëindigt, hij alsnog een officiële beperking krijgt. Agentschap Telecom zal daarom de situatie in Bergschenhoek nauwlettend in de gaten blijven houden.

Gedeeld gebruik

Radiozendamateurs zenden uit op frequenties die ook gebruikt worden voor veel kleine draadloze toepassingen in- en om het huis. Denk daarbij aan afstandsbedieningen van auto’s en de verlichting in huis. Agentschap Telecom weet uit ervaring dat dit elkaar soms kan storen. Het gebruik van draadloze toepassingen in de huiselijke omgeving op deze frequentie neemt de laatste jaren enorm toe en daarmee ook het maatschappelijk belang daarvan. Agentschap Telecom onderzoekt daarom of de ‘primaire’ status van radiozendamateurs in het ‘gestoorde’ frequentiegebied nog wel van deze tijd is.

Redactie Engineersonline

Recent Posts

TU Delft houdt kritieke-grondstoffen-week

'Kritieke grondstoffen' in grote hoeveelheden nodig hebben in Europa - maar we halen ze uit…

14 uur ago

Helen Kardan van ASML naar TNO

Helen Kardan is TNO's nieuwe Director Science & Technology voor de High Tech Industry unit.…

15 uur ago

Control Techniques en KB Electronics nu Nidec Drives

Control Techniques en KB Electronics vormen sinds 1 mei 2024 Nidec Drives. Control Techniques en…

17 uur ago

Hitma Groep neemt KS Perslucht over

Hitma Groep heeft KS Perslucht overgenomen. Het in Haarlem gevestigde bedrijf sluit met zijn productassortiment en…

17 uur ago

Is hout de beste optie voor een windturbineblad?

De Duitse fabrikant van houten windturbinebladen Voodin Blade Technology heeft 's werelds eerste prototype-installatie aangekondigd…

18 uur ago

FME: ‘Europees investeren in technologisch leiderschap is goed voor Nederland’

FME en Orgalim (de Europese koepel van de technologische industrie) pleiten voor het centraal stellen…

18 uur ago