Teleson bestaat 50 jaar

Teleson, leverancier van sensoren en veiligheidsschakelaars, viert 27 maart zijn 50-jarig bestaan. Het Utrechtse familiebedrijf blikt terug op de belangrijkste momenten uit zijn geschiedenis en de groei die het heeft doorgemaakt.

Tags:

Teleson werd in 1973 opgericht als Nederlandse vertegenwoordiging van Micro Switch, dat inmiddels al decennia onderdeel is van partner Honeywell. André de Hamer trad in hetzelfde jaar in dienst en nam in 1986 de aandelen over van het Belgische moederbedrijf. Na bijna 40 jaar droeg hij het stokje over aan zijn zoon Ralf, nu 10 jaar eigenaar van het bedrijf.

Van leverancier naar verlengstuk voor sensorvraagstukken

Teleson heeft zich ontwikkeld van een distributeur van merkproducten naar een partner voor het oplossen van sensorvraagstukken. In de tijd voor internet waren bedrijven vaak afhankelijk van lokale distributeurs, maar in het huidige digitale tijdperk fungeert Teleson als een verlengstuk.

In de loop der jaren is het leveringspakket van Teleson flink uitgebreid, maar de focus blijft liggen op high-end sensoroplossingen en veiligheidsschakelaars voor de maakindustrie. Sensoren en veiligheidsschakelaars zijn immers nog steeds cruciaal voor het beter maken van toepassingen en beschermen van werknemers en de omgeving.

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *