Om de machines van morgen optimaal uit te rusten voor veeleisende bewegingstaken heeft Lenze een nieuwe servoregelaar aan haar portfolio toegevoegd: de i750 voor motion control toepassingen.In combinatie met moderne Lenze controllers lost de i750 vrijwel alle automatiseringstaken voor dynamische meerassige toepassingen op.

Automatisering op het hoogste niveau

Dankzij de uitstekende regelprestaties kunnen operators de cycli van hun machines tot 20 procent verhogen. Kenmerkend voor de i750 is de geringe totale breedte en de uitgebreide geïntegreerde veiligheidstechniek.

Onverslaanbaar pakket

Björn Maltzahn stelt: “De i750 biedt alle voordelen van een open EtherCAT CiA402-interface en wordt gebruikt in centraal gestuurde systeemarchitecturen.
In combinatie met Lenze-besturingen ontvouwt hij zijn volledige potentieel, waardoor hij een onmisbaar element is voor geavanceerde automatiseringssystemen. Gebruikers profiteren van zowel maximale nauwkeurigheid als hogere verwerkingscapaciteit.”

Overal one-cable technologie

Overal one-cable technologie De servoregelaar serie i750 ondersteunt de werking
van motoren met one-cable technologie (OCT) over het gehele vermogensbereik. Björn Maltzahn ziet dit als een doorslaggevend pluspunt: “De one-cable technologie bespaart gebruikers meer dan de helft van de installatiekosten en tegelijkertijd kostbare ruimte en materiaal in hun schakelkast.

Veilige keuze voor de toekomst

Veilige keuze voor de toekomst De geïntegreerde veiligheidsfuncties dekken een breed scala aan veiligheidsrelevante machinetoepassingen. Het apparaat voldoet aan de veiligheidseisen tot veiligheidsintegriteitsniveau 3 (SIL 3) of prestatieniveau e (PL e). Uitgebreide veiligheidsfuncties zoals veilig begrensde snelheid (SLS), veilige richting (SDI) en veilig begrensde positie (SLP) bieden nog meer mogelijkheden voor de beveiliging van machinefuncties.