Technische Universiteit Stockholm en Comsol tekenen meerjarig contract

De Koninklijke Technische Universiteit (KTH) van Stockholm, Zweden, heeft een 3-jarig contract ondertekend met Comsol. Hierdoor krijgen 16000 docenten, onderzoekers en studenten toegang tot het volledige pakket van Comsol Multiphysics. Deze software maakt het voor ingenieurs en wetenschappers mogelijk om ideeën, concepten en ontwerpen te testen onder realistische omstandigheden.

De relatie tussen KTH en Comsol is de afgelopen 2 decennia steeds sterker geworden. "Vandaag de dag zijn er verschillende KTH afgestudeerden werkzaam bij Comsol, wat zelfs teruggaat tot de oprichters," vertelt sales en marketing manager Daniel Ericsson van Comsol Zweden.  "We blijven vertrouwen op KTH om nieuw talent te werven voor ons ontwikkelingsteam. Er is ook een trend ontstaan onder onze zakelijke klanten die op zoek zijn naar nieuwe medewerkers met ervaring in het gebruik van Comsol. Uiteindelijk profiteert iedereen van het feit dat de KTH studenten goed worden opgeleid in het gebruik van deze simulatiesoftware."

Lars Eneslätt, operation manager van de IT-afdeling, is waardeert Multiphysics vanwege het brede scala aan simulatiemogelijkheden. "Met één softwareomgeving kunnen de onderzoekers en studenten nu simulaties uitvoeren op het gebied van structuurmechanica, warmteoverdracht, elektromagnetisme, chemische technologie en vloeistofdynamica. Het centraliseren van de licenties en overeenkomsten was van cruciaal belang. Waardoor wij de gebruikers binnen KTH voortdurend kunnen garanderen van toegang tot Multiphysics voor zowel onderwijs als onderzoek."

Professor Carl-Mikael Zetterling van de afdeling Microelectronics en Applied Physics zeg, "Met Comsol Multiphysics kunnen we gemakkelijk modellen opzetten en de daarbij horende fysische effecten analyseren. Door de flexibele en open structuur van de software is het opzetten van modellen zeer eenvoudig. De user interface in versie 4.1 maakt het nu nog gemakkelijker voor nieuwe gebruikers."."