Technische installatiebranche barst van jong talent!

Op 4 maart barst de strijd in Ahoy Rotterdam los tijdens het beroepenevenement Skills Masters. Tijdens deze beroepenmanifestatie vindt elk jaar de vakwedstrijd voor de technische installatiebranche plaats.

 Van de 31 jonge vaktalenten die zich in regionale voorrondes op vmbo- en mbo-niveau voor deze vakwedstrijden hebben gekwalificeerd zullen op 6 maart uiteindelijk zeven kandidaten tot Nederlands kampioen binnen hun vakgebied worden gekroond. Het Opleidings- en Ontwikkelingsfonds voor het Technisch InstallatieBedrijf (OTIB) organiseert tijdens Skills Masters de beroepenwedstrijden voor de technische installatiebranche. De jury, afkomstig uit de branche, zal de kandidaten drie dagen lang op de voet volgen om zo tot haar oordeel te komen wie de jonge toptalenten van de technische installatiebranche zijn en daarmee terecht Nederlands kampioen.

Skills Best Men en Skills Masters

De winnaars van de regionale voorrondes voor vierdejaars vmbo-leerlingen Elektrotechniek en Installatietechniek mogen deelnemen aan de finale van Skills Best Men 2010 die tijdens Skills Masters in Ahoy Rotterdam plaatsvindt. De Nederlandse kampioenschappen Skills Masters voor mbo-leerlingen worden gehouden voor vijf vakgebieden: telematica, koudetechniek, sanitaire techniek, metalen dakbedekken en woninginstallaties. Voor elke discipline strijden vier kandidaten om de nationale titel.

Alle Nederlandse mbo-kampioenen maken kans op een startkwalificatie voor Euroskills, de Europese kampioenschappen die dit jaar eind november in Lissabon, Portugal zullen plaatsvinden.

Het beroepenevenement Skills Masters komen werkzoekendende en jongeren die voor een belangrijke beroepskeuze staan kunnen zien en vooral ervaren wat echt vakmanschap is. Skills Masters 2010 vindt plaats op 4, 5 en 6 maart in Ahoy Rotterdam.