Tech2B komt met functionaliteit voor materiaaltest

Maakindustrie-platform Tech2B introduceert deze maand een platform waar maakbedrijven vraag en aanbod op het gebied van testapparatuur op elkaar kunnen afstemmen. Tech2B zorgt voor het ecosysteem, terwijl Experta | Testing als deskundige op het gebied van testen optreedt.

Tags:
Foto: Experta

Tech2B biedt een bedrijvenpagina aan waar geïnteresseerden met slimme filters hun testen kunnen selecteren. Bezitters van testapparatuur kunnen hun aanbod kenbaar maken. Paul Wouters van Tech2B: “Het wordt mogelijk om zogenaamde Assets te delen, zodat je sneller bij de juiste testapparatuur uit kunt komen. Maakbedrijven hebben soms zelf al testapparatuur, die het grootste deel van de tijd stil staat. Zo koppel je vraag en aanbod optimaal.”

Daarnaast kunnen maakbedrijven hun vragen op het platform plaatsen, waarna bedrijven kunnen reageren. Experta zal als kennispartner bemiddelen bij de moeilijke vraagstukken. Het testbedrijf biedt fysische materiaaltesten aan, van Adhesie-testen tot Zetapotentiaal analyses.

Wouters: “We brengen bedrijven in de maakindustrie naar de bedrijven die het beste bij ze passen. Dat doen we nu dus ook op het gebied van testen en analyseren. De meeste maakbedrijven hebben deze kennis maar af en toe nodig, dan kan Experta ze helpen mocht dit nodig zijn.”

Wim Pinnoo, materiaalconsultant bij testbureau Experta: “We hebben voor het testen van materialen geen eigen machines. We kunnen daardoor bij elk probleem, de best oplossing in het best passende laboratorium, van de 350 waar we mee werken, aanbieden. We moeten geen capaciteit vullen en kunnen zo 100% onafhankelijk adviseren.”

Tags:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *