Categories: Actueel

Tech-club Jet-Net breidt uit naar MBO

Woensdag 29 november bestond Jet-Net vijftien jaar. Aanleiding om te berekenen wat het initiatief tot nu toe voor effect heeft gehad. Volgens de organisatie scoren Jet-Net-scholen ruim 5% hoger op keuze voor N-profiel.

Jeroen van der Veer, één van de oprichters van Jet-Net: "Het Jet-Net programma heeft een formule die werkt. De een-op-een samenwerking van een school en technisch bedrijf maakt het mogelijk om jongeren zelf te laten zien en ervaren wat een technisch beroep inhoudt. Door deze betere beeldvorming zien we dat jongeren een positievere houding krijgen voor techniek. Die aanpak willen we nu ook voor het vmbo aanbieden."

MBO

Vanaf 2018 gaan Jet-Net en TechNet hun netwerken en kennis uitwisselen, waardoor één groot landelijk netwerk ontstaat. Hierdoor kunnen alle scholen in de netwerken gebruik maken van een breder aanbod en meer activiteiten doen met verschillende bedrijven. De activiteiten van Jet-Net en TechNet zijn onder andere het geven van gastlessen, verzorgen van bedrijfsexcursies en docentenstages. Streven is om per 2020 een landelijk dekkend netwerk te hebben.

15 jaar Jet-Net

Jet-Net is in zijn eerste 15 jaar gegroeid van 5 naar 92 bedrijven (zowel multinationals als MKB-bedrijven) en van 15 naar 180 havo/vwo-scholen. Daarnaast nemen er nog eens 42 partnerorganisaties deel, waaronder hogescholen, universiteiten, science centra, VNO-NCW, KIVI, VHTO, VO-raad, VNCI. Jaarlijks doen 60.000 havo/vwo-leerlingen en hun docenten mee aan Jet-Net activiteiten. In totaal investeren de Jet-Net bedrijven jaarlijks circa 6 miljoen euro in geld en tijd voor de leerlingen van Jet-Net scholen.

Redactie Engineersonline

Recent Posts

Nieuwe isolatieweerstandstesters van Fluke 1535 i 1537

Megaohmmeters op batterijen. Het aanbod werkplaatsuitrusting van TME omvat onder meer professionele apparaten van Fluke.…

2 dagen ago

Op het juiste niveau: innovatie door de HCX oliepeilglazen-serie

De HCX oliepeilglazen van Elesa+Ganter bieden een geavanceerde oplossing voor industrieel onderhoud en productie. Deze…

2 dagen ago

Fusie-energieapparaat bereikt temperatuur van 37 miljoen graden

Een kleinschalig en compact apparaat, Fuze, gebouwd door de Amerikaanse startup Zap Energy heeft plasma…

3 dagen ago

Festo BionicBee  vliegt autonoom in een zwerm

Al 15 jaar is het Festo Bionic Learning Network gefascineerd door vliegen. Het team heeft…

3 dagen ago

Het eind van de kwantumtunnel

Kwantummechanische verschijnselen zoals radioactief verval, of algemener: ‘tunnelen’, vertonen intrigerende wiskundige patronen. Twee onderzoekers aan…

3 dagen ago

Nanofotonische glasvezelsensor-oplossing om het ultrakleine te detecteren

Een nieuwe ultragevoelige glasvezelsensor kan deeltjes met een diameter tot 50 nanometer detecteren. In de…

3 dagen ago