Subsidie voor innovaties die CO₂-uitstoot verlagen

Een nieuwe subsidieronde nodigt ondernemers, overheden en kennisorganisaties uit om bruikbare innovatieve oplossingen te bedenken om de CO2-uitstoot te verlagen. Ten info houdt RVO een webinar op 16 januari van 15:00 tot 16:00 uur.

Afbeelding van Elias via Pixabay

Vanaf 19 maart 2024 tot en met 18 april 2024 kunnen samenwerkingsverbanden hun project vooraanmelden voor de subsidie Missiegedreven Onderzoek, Ontwikkeling en Innovatie (Mooi). De nadruk ligt op de kans dat innovaties slagen in de Nederlandse markt en maatschappij.

De Mooi-regeling stimuleert consortia van organisaties uit verschillende sectoren om samen aan een missie te werken, met als doel innovaties die de CO2-uitstoot in Nederland verminderen. Het gaat hierbij om onderzoeks- en ontwikkelingsprojecten voor de industrie, gebouwde omgeving en elektriciteitssector. In de consortia komen technische, sociale, organisatorische en juridische kennis samen. Innovaties krijgen daardoor een nog grotere kans op succes. 

Elektriciteit

De Mooi-missie ‘Elektriciteit’ zoekt oplossingen voor arbeids- en materiaalbesparing. Het doel is de opwek van duurzame energie op land te versnellen. ‘Een knelpunt in de overgang van fossiele brandstoffen naar een compleet hernieuwbaar (duurzaam) elektriciteitssysteem (energietransitie) is de schaarste van materialen en voldoende en goed opgeleid personeel. Daarom zoeken we oplossingen waarbij minder mensuren en minder materiaal nodig zijn’, aldus RVO. Drijvende zonneparken op de Noordzee doen dit keer niet mee.

Meer informatie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *