Stormloop op aanmeldingen kinderuniversiteit

De nieuwe reeks kindercolleges van de Kinderuniversiteit die op deze week van start ging is zo populair dat de eerste twee colleges al ruim van tevoren zijn volgeboekt. Bij de Kinderuniversiteit, georganiseerd door de Technische Universiteit Eindhoven (TU/e) en Tilburg University, maken basisschoolkinderen via leerzame en leuke colleges van professoren kennis met wetenschap.

De Kinderuniversiteit omvat zes ‘colleges’ in het schooljaar voor kinderen van groep 6,7 en 8 van de basisschool. De lessen worden zowel op de campus van TU/e als op die van Tilburg University gegeven door echte professoren in toga. Onderwerpen variëren van slimme gebouwen en geld verdienen tot elektriciteit en gamen. De colleges worden ingeleid met een kennisquiz, muziek, theater of film en afgesloten met een vragenronde.

De Kinderuniversiteit is zeer populair. Elk jaar komen er meer dan 1200 kinderen op bezoek. Dit jaar lopen de aanmeldingen zo hard dat de eerste twee colleges, van 11 september en 9 oktober, ruim drie weken van tevoren al helemaal volgeboekt waren. Vanaf medio oktober opent de inschrijving voor het college van 20 november, bij de TU/e.

De TU/e en Tilburg University organiseren voor het vierde jaar de Kinderuniversiteit, waarbij kinderen op een speelse manier al vroeg in aanraking worden gebracht met wetenschap. Het doel is kinderen maximaal te stimuleren hun nieuwsgierigheid aan te wakkeren en te belonen, zodat ze enthousiast worden voor de wetenschap. Daarbij wil de Kinderuniversiteit niet alleen het verwerven van kennis bevorderen, maar ook meer diepte aanbrengen dan het normale schoolcurriculum.