Stertil Group winnaar International Business Award 2015

Drie bedrijven waren genomineerd voor de FME International Business Award 2015: CSi industries, Ramix Moulds en Stertil Group. Volgens de jury hebben deze drie bedrijven aangetoond dát en hoe zij succesvol internationaal ondernemen in een sterk veranderende wereld.

Tijdens FME Conecta op donderdag 15 oktober 2015 werd de winnaar bekendgemaakt: Stertil Group. De kwaliteit van de inzendingen was dit jaar zeer hoog. Juryvoorzitter Ineke Dezentjé Hamming: "Het was een echte nek-aan-nekrace tussen een aantal uitmuntende inzendingen. De wereldmarkt is de markt van de bedrijven uit de technologische industrie. Onze bedrijven lopen voorop bij ontwikkelingen zoals Smart Industry en boeken daarmee wereldwijd succes. De genomineerde bedrijven bewijzen dat. Ze zijn vernieuwend en succesvol." De FME International Business Award is dit jaar voor de vijfde keer uitgereikt aan een bedrijf dat internationaal succesvol is. Eerdere winnaars waren: Bronswerk Heat Transfer, AWL-Techniek, A.P. van den Berg en Machinefabriek Boessenkool.

De winnaar: Stertil Group

Stertil Group gevestigd in Kootstertille heeft een compleet en zelf ontwikkeld innovatief en hoogwaardig productassortiment van erkende hefbruggen voor vrachtwagens en bussen en is op dit gebied wereldwijd marktleider. Dit bedrijf heeft onder meer een touch screen besturingsplatform ontwikkeld dat voor grote efficiencyverbeteringen kan zorgen. Stertil gebruikt dit platform ook voor servicedoeleinden. Het platform biedt bovendien veel mogelijkheden op het gebied van Smart Industry. En Stertil Group opent een vestiging in de Verenigde Staten om in te spelen op de Amerikaanse houding van ‘buy American’.