Slimme stekker zorgt voor energiebesparing en veiligheid

Dienstverlener WoonVeilig introduceert de Slimme Stekker die is gekoppeld aan het WoonVeilig alarmsysteem. De stand van het alarmsysteem (uit, aan of gedeeltelijk aan) bepaalt welke lampen en elektrische apparatuur de slimme stekker automatisch uit- en aanschakelt. Welke apparatuur dat moet zijn en op welke tijdstippen dit moet gebeuren, is aan te geven via de eigen, beveiligde internetpagina van de WoonVeilig website.

Door de koppeling aan het alarmsysteem weet de slimme stekker precies wanneer iedereen slaapt of van huis is en welke elektrische apparatuur aan- of uitgeschakeld moet worden. Hij kan bijvoorbeeld de lampen of bepaalde elektrische apparatuur uitzetten als het alarmsysteem wordt aangezet. Of de televisie automatisch uitzetten als de stand van het alarmsysteem ‘gedeeltelijk aan’ is. Hierdoor hoeft elektrische apparatuur nooit langer dan noodzakelijk aan te staan.

Brandveiligheid

Kortsluiting is een van de belangrijkste oorzaken van brand. Door de slimme stekker zó in te stellen, dat hij apparatuur ‘s nachts en bij afwezigheid van de bewoners uitschakelt, voorkomt de stekker kortsluiting. Mocht er toch brand ontstaan, dan schakelt de slimme stekker direct het licht aan, zodat bewoners het huis veilig kunnen verlaten.

Inbraakbeveiliging

Een huis dat er bewoond uitziet, is minder aantrekkelijk voor inbrekers. De slimme stekker schakelt lampen op ingestelde tijdstippen aan of uit. Wordt er onverhoopt toch ingebroken? Ook bij deze calamiteit springt het licht dankzij de slimme stekker meteen aan. Een inbreker kan daardoor nooit ongestoord zijn gang gaan.

Via internet en mobiel te bedienen

Net als het alarmsysteem is de slimme stekker online via internet of met een mobiele telefoon te bedienen. Daardoor is het mogelijk alle apparatuur in huis niet alleen thuis vanaf de bank, maar ook onderweg op afstand te bedienen.

Over WoonVeilig

WoonVeilig biedt volledig op internet gebaseerde huisbeveiliging voor consumenten; daarmee was WoonVeilig de eerste in Nederland. WoonVeilig heeft als doel om betrouwbare, betaalbare en vooral gebruikersvriendelijke beveiliging bereikbaar te maken voor iedereen.