Slimme productieautomatisering in maakindustrie centraal op Vision, Robotics & Motion 2023

Strengere klanteisen, kortere doorlooptijden, hoge werkdruk en personeelstekort hebben impact op de effectiviteit en continuïteit van de productieomgeving en vragen om flexibeler, betrouwbaarder, veiliger en sneller produceren. Wat is er allemaal mogelijk, hoe pak je dat aan en wie kan je hierbij helpen? Daarover gaat de Vision, Robotics & Motion (7 en 8 juni). 

Tijdens de vakbeurs Vision, Robotics & Motion (VRM) op 7 en 8 juni in de Brabanthallen in Den Bosch tonen nationale en internationale exposanten hun componenten voor een geïntegreerd systeem: van vision en optics, robotics, motion control tot en met data science oplossingen. Het programma biedt dit jaar speciale aandacht aan de agrosector, big science projecten en startups.

Vakbeurs en congres 

Het congres behandelt use cases en tips van maakbedrijven. Ook delen vakexperts hier de laatste technologische ontwikkelingen en toepassingen. Op de expo staan honderd fabrikanten, systeemintegratoren, leveranciers en adviseurs die helpen met passende oplossingen en de implementatie daarvan.

Meer productiesectoren naar smart

Door het toepassen van data science technieken zoals AI, machine learning en deep learning gaat men steeds meer smart produceren. Van voornamelijk automatisering ontwikkelt de sector zich naar een hogere connectiviteit, toegankelijkheid en machineveiligheid. Nieuw is dat na de OEM’s nu meer productiesectoren in de MKB-hightech- en maakindustrie deze stap maken. Het betreft vooral bedrijven in het metaal, machine- en apparatenbouw, chemie, farmacie en kunststoffen.

Leren van agro

Op het demoplein van Wageningen University & Research (WUR) ontdekken bezoekers aan welke automatiseringsoplossingen de agrosector werkt en kan men met de experts in gesprek gaan over mogelijke toepassingen voor de eigen productieomgeving. Zo kan de maakindustrie leren van een plukrobot: een combinatie van diverse systemen die als geheel misschien niet direct bij een maakbedrijf past, maar wel deels. Zo past de grijper van deze robot wellicht prima in een productieomgeving. Het is een van de vele inzichten die de bezoeker op het WUR-demoplein kan opdoen.

Businesskansen met Big Science

Hoe kunnen vision, robotica, motion en data science oplossingen bijdragen aan de grote wetenschappelijke projecten? Deze vraag staat centraal tijdens de Big Science lezingentrack door Ilo-Net. Sprekers van Astron (het Nederlands instituut voor Radio Astronomy), NIOZ (Nederlands Instituut voor Zee Onderzoek) en SRON (Nederlands Instituut voor Ruimteonderzoek) geven de bezoekers inzicht in hun huidige en komende projecten. Hier ontdekt men niet alleen de plannen en wat er nodig is om deze te realiseren, maar ook hoe hightech- of maakbedrijven hieraan kunnen deelnemen en/of hieraan kunnen bijdragen.

Partners

Mikrocentrum organiseert Vision, Robotics & Motion met ondersteuning van High Tech NL / Robotics, een landelijke roboticabeweging, die ervoor moet zorgen dat de roboticakennis in Nederland maximaal wordt benut. De andere partner is het ILO-net: het samenwerkingsverband van Nederlandse Industrial Liaison Officers die werkzaam zijn bij de wetenschappelijke onderzoeksinstituten in Nederland. Hun doel is de hightechindustrie te ondersteunen bij het verwerven van uitdagende wetenschap/technologie contracten.

Meer info op:  Vision, Robotics & Motion | Vakbeurs | 7 en 8 juni 2023 (vision-robotics.nl)

Contactgegevens
AdresDe Run 1115
Postcode en plaats
5503 LB Veldhoven
Meer informatieInformatie aanvragen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *