Sign & Print Festival

De sign & print industrie is een dynamische markt waarin continu nieuwe ontwikkelingen plaatsvinden vanuit nieuwe trends, uitdagingen, oplossingen en toepassingen. Deze ontwikkelingen én daarmee de wens vanuit bezoekers voor een jaarlijkse update hebben ertoe geleid dat in het tussenjaar van Sign & Print Expo het ‘hyperactieve zusje’ Sign & Print Festival wordt georganiseerd. In vier verschillende area’s (technologie, materialen, duurzaamheid & design) zijn er live demo’s, exposities, workshops en kennissessies.

Naast gerenommeerde namen zijn ook challengers aanwezig met praktijkgerichte informatie voor sign- en grafische doeleinden, en demo’s die alle ins and outs tonen van de weg van concept tot eindproduct. Sign & Print Festival brengt meer dan drukwerk en signing als communicatiemiddel; de toekomst van visuele communicatie gaat om de ultieme beleving. Na een bezoek aan het festival ben je weer op de hoogte van de nieuwste innovaties, toepassingen, wet- en regelgeving en trends binnen grafimedia en visuele communicatie.


Sign & Print Festival

11-12 maart 2020
13:00 – 18:00 uur
Evenementenhal Gorinchem
Franklinweg 2, 4207 HZ


Verbeterde en nieuwe toepassingen

Een toepassing (applicatie) is een unieke combinatie van middelen in visuele communicatie. Deze toepassingen komen voort uit

(1) nieuwe technologieën die verwerkt worden op een

(2) materiaalsoort. De keuze voor een materiaalsoort wordt vaak bepaald in het

(3) de’sign. Vervolgens worden organisaties uitgedaagd om nieuwe of verbeterde toepassingen via een

(4) duurzaam proces tot stand te laten komen. Deze verschillende area’s staan daarom in verbinding met elkaar.

De’sign

De’sign is een overkoepelend begrip tussen ‘design’ en ‘signage’. Nieuwe toepassingen ontstaan vaak bij het creëren van een design en deze creativiteit leidt tot innovatie. Als sector waar 95% van de bedrijven minder dan 20 medewerkers in dienst heeft, is creativiteit een uiterst efficiënt wapen.
ConceptD is partner van de meet-up room in de area de’sign. De nieuwe lijn van Acer wordt hier tentoongesteld, waarbij bezoekers de hardware zelf kunnen ervaren tijdens digital design workshops van Adobe, SketchUp en Blender.

Ook van traditionele productiebedrijven (zoals drukkerijen) wordt verwacht dat zij bekend zijn met digitale design toolkits en bereid zijn mee te denken in de bouw van een app of een website. In het grafische vak lopen diverse expertises steeds meer door elkaar heen; 2D creatie, 3D creatie, 2D print, 3D print, cc-productie, motion graphics, archiviz.

Nieuwste technologieën

De nieuwste technologieën op het gebied van software, automatisering, machines en afwerkingstechnieken zorgen ervoor dat de sign & printindustrie continu evolueert door innovatieve toepassingen. Het festival wil dan ook antwoord geven op vragen als:

  • Hoe ga ik om met de digitale transformatie van grafimedia?
  • Hoe ziet de opmars van digitale printtechnologie, met name inkjet, eruit?
  • Is de markt van 3D scannen en 3D printen groot genoeg voor een definitieve doorbraak?
  • Wat is de toegevoegde waarde van Augmented Reality op visuele communicatie?
print