Siemens verkoopt Innomotics

KPS Capital Partners wordt de nieuwe eigenaar van Innomotics: de zelfstandige Siemens-afsplitsing die bestaat uit het voormalige Siemens Large Drive Applications, aangevuld met motorreductoren, laagspanningsmotoren en de activiteiten van Siemens-dochters Weiss Spindeltechnologie en Sykatec.

De aankoopprijs (ondernemingswaarde) bedraagt 3,5 miljard euro. De verkoop wordt naar verwacht in de eerste helft van het fiscale jaar 2025 worden afgerond, afhankelijk van de gebruikelijke wettelijke goedkeuringen. Innomotics heeft een omzet van 3,3 miljard euro en wereldwijd ongeveer 15.000 werknemers.

Elektrificatie en energieverbruik

“De samenwerking met KPS zal Innomotics ondersteunen bij het verder uitbouwen van onze succesvolle technologische innovatie en het leveren van producten, oplossingen en diensten van wereldklasse aan onze klanten”, laat Innomotics-ceo Michael Reichle weten. “We kijken ernaar uit om nauw samen te werken met KPS (..) terwijl we aanzienlijke waarde blijven leveren voor onze klanten over de hele wereld en het sterke technologische leiderschap van Innomotics blijven versterken. Innomotics zal blijven profiteren van een sterk groeipotentieel, gedreven door de op duurzaamheid gerichte vraag naar zeer efficiënte elektrificatie en efficiënt energieverbruik in de industrie en maatschappij.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *