Siemens introduceert mobiele app voor command & control op afstand

Siemens Building Technologies heeft een mobiele applicatie ontwikkeld waarmee beveiligers via hun iPad of smartphone gegevens kunnen uitwisselen met de meldkamer. Hierdoor beschikken centrale én beveiliger altijd over realtime informatie. Als elke seconde telt, is dat van cruciaal belang.

Meldkamers die met de Siveillance Mobile-oplossing van Siemens werken, kunnen deze nu uitbreiden met Siveillance Vantage Mobile Web. De app is geschikt voor de iPad, iPhone 3 en 4, andere smartphones met touchscreen en het Android 2.2 operating system (of hoger). Via de app kunnen meldkamer en beveiligers op locatie realtime gegevens met elkaar uitwisselen, zoals incidenten, plattegronden, locatie en status van beveiligers en andere informatie. Hiermee hebben alle gebruikers een werktuig in handen om optimaal te kunnen reageren op incidenten.

Siveillance Vantage is speciaal ontwikkeld voor gebruik in situaties met een hoog veiligheidsrisico, zoals luchthavens, havens, openbaar vervoer en industriële complexen. De oplossing maakt gebruik van open interfaces, waardoor het geïntegreerd kan worden met tal van subsystemen als toegangscontrole, videobewaking, brandmeldinstallaties en telefoon, die gewoonlijk onafhankelijk van elkaar bediend worden. Hierdoor krijgen security-managers een beter inzicht in veiligheidssituaties en kunnen zij sneller reageren op incidenten. Siveillance Vantage Mobile Web kan ook geïntegreerd worden met e-mail (voor alarmgevingen) en GPS-tracking.