Schetsboek UT- spin-off uniek design voor ontwerpers (video)

Kickstarter, het grote Amerikaanse funding platform is net op de Nederlandse markt en twee UT- studenten en een Saxion- student grijpen hun kans. Met hun product Oakbook hopen zij wereldwijd de markt te veroveren. Ze hebben sinds een week over de honderd backers (mensen die hun idee financieel ondersteunen).

 Oakbook is een nieuw bedacht schetsboek op 15.4" formaat, zeg maar de maat van een laptop. Hanteerbaar, gemakkelijk mee te nemen en professioneel in gebruik voor illustrators, architecten en designers in hun werk.

UT- student Industrieel Ontwerpen Robbert de Vries en afgestudeerde Matthijs Ariens spreken van een doorbraak: "We zijn er in geslaagd een digitaal formaat om te zetten naar een analoog product. Dat is vernieuwend en we komen aan wensen van veel mensen tegemoet."

De studie Industrieel Ontwerpen aan de UT stimuleerde hun hang naar ondernemerschap en zij richtten samen het ontwerpbureau Demeneer in Enschede op. Saxion- student Rieko Medendorp heeft een eigen animatiebureau dat StudioRieko heet.

Oakbook is een kwalitatief hoogwaardig product, Dutch (Twents) design en handgemaakt. Internationaal loopt de belangstelling op. Het schetsboek kost op dit moment  € 30,- in Nederland (inclusief verzendkosten). Meer weten: Oakbook en Demeneer.