Samenwerking Deltares en Sara

Deltares en Sara hebben een intentieverklaring getekend om meer te gaan samenwerken. Sara faciliteert kennisontwikkeling door onderzoekers van universiteiten en bedrijfsleven de meest geavanceerde ict-infrastructuur en bijbehorende diensten aan te bieden. Deltares is het kennisinstituut voor water, ondergrond en infrastructuur. Door de samenwerking kunnen Deltares en Sara hun producten en diensten verder ontwikkelen en hun maatschappelijke meerwaarde versterken.

De krachtige en geavanceerde ict-infrastructuur waarover Sara  beschikt, biedt Deltares de mogelijkheid haar simulatiesoftware verder te ontwikkelen en uit te testen op de nieuwste ict-infrastructuur. Zo wordt de kennisontwikkeling gezamenlijk opgepakt.

 Open softwarebeleid

Tevens zal worden bekeken hoe een centrale installatie van Deltares simulatiesoftware en gerelateerde pakketten op de infrastructuur van Sara gerealiseerd kan worden. Medewerkers van universiteiten en onderzoeksinstituten kunnen hier dan eenvoudiger gebruik van maken. Door het open softwarebeleid van Deltares kunnen zij hun eigen onderzoek eventueel aan de software koppelen, zodat deze kan worden uitgebreid met nieuwe ontwikkelingen. Deltares en SARA zullen ook werken aan het uitwisselen van kennis en expertise, onder andere via conferenties, workshops en gezamenlijke publicaties.

Huib de Vriend, directeur van Deltares, noemt de samenwerking een logische stap: "Simulatiesoftware is voor Deltares van groot belang. Om de programma’s up-to-date te houden is de meest hoogwaardige computercapaciteit nodig. Sara levert dit."

Anwar Osseyran, directeur van Sara is zeer verheugd over de samenwerking met Deltares. "Dit is een goed voorbeeld van de bijdrage die onze ict-infrastructuur kan leveren. Het wordt steeds belangrijker om te kijken hoe organisaties elkaar kunnen versterken. Op die manier krijg je een win-win situatie en dat komt de ontwikkeling van Nederland ten goede."    

  

Foto’s

 

     

 d.d. 10 mei 2012.

 

     

Copyright © 2002-2012 ANP Press Agency All Rights Reserved.  | disclaimer | contact

Link naar het persbericht – NL