SafetyCase: machineveiligheid duikt de koffer in

Voor scholen, bedrijven en opleidingscentra heeft SafetyPlaza een demonstratiekoffer ontwikkeld: de SafetyCase. Dit is een volledig werkende demo-machine in een mobiele flightcase met wielen en deksel. De koffer is in een ruime auto gemakkelijk te vervoeren. SafetyPlaza produceert momenteel een eerste serie.

De demo-machine wordt beveiligd met de modernste voorzieningen: mechanische afschermingen, veiligheidssensoren, veiligheidsvergrendeling, veiligheids-plc, touch-screen, veiligheidshekwerk, noodstop, deurbewaking, deurvergrendeling, toegangscontrole, lichtschermen met muting, detectiematten, 2-hands bediening, lichtzuil, veiligheids-plc, touch-screen.

Alle toegepaste componenten zijn state-of-the-art en voldoen in samenhang aan de hoogste veiligheidsniveau’s PLe en SIL3.

Het demoproces en de veiligheidsprocessen zijn geïntegreerd in de veiligheidsbesturing. Een HMI touchscreen toont een simulatie van het proces. Via knoppen en een touchscreen is het proces te beïnvloeden (start, stop, tweehandsbediening, handbediening, etc.)

Net als bij een echte machine is er een volledige risicoanalyse, technische documentatie en een gebruikershandleiding. Alle geldende richtlijnen en normen zijn gevolgd en de machine heeft een CE-markering.