Safety Event 2011 beantwoordt vragen

Voor bewegende machines vervalt op 31 december 2011 de EN 954-1 en daarmee vervallen ook de risicocategorieën. We mogen vanaf dat moment alleen maar van PL en SIL spreken. Welke consequenties heeft dit voor machinebouwers, systemintegrators en eindgebruikers?

De industrie wordt overspoeld met een veelheid aan normen en richtlijnen variërend van de Machinerichtlijn, PL en SIL, Laagspanningsrichtlijn en ATEX. Wat is precies de impact daarvan op de industrie, welke normen en richtlijnen zijn momenteel van toepassing op een bepaald product en hoe blijf je op de hoogte hiervan? Hoe speel ik nu al in op veranderingen op het gebied van de risicobeoordeling en risicoanalyse? 

Doctors

Het Engineering Event: Safety geeft op 10 mei de antwoorden op al deze vragen! Antwoorden die worden gegeven tijdens plenaire, to the point presentaties, interactieve learnshops én rondetafelgesprekken met Safety-doctors.

Het Safety Event wordt gehouden in het Evoluon te Eindhoven en duurt van 9.00 uur tot 17.00 uur. Het bevat naast een uitgebreid lezingenprogramma een luxe lunch, koffie/thee en waardevolle documentatie. Dagvoorzitter is Paul Hoogerkamp.

Organisator MYbusinessmedia is nog bezig met de afronding van het programmavan het Engineering Event: Safety 2011. Maar we kunnen hier alvast een tipje van de sluier oplichten:

  • Wordt het ontwerpen van veiligheidssystemen met de komst van de nieuwe normen moeilijker of makkelijker.
  • Wat is het verschil tussen PL (Performance Level) en SIL (Safety Integrity Level).
  • Is er een relatie tussen Machinerichtlijn, EMC, Laagspanningsrichtlijn, ATEX, PED richtlijn, ROHS en hoe ziet die eruit
  • Hoe is het omzeilen/manipuleren van veiligheid tegen te gaan?
  • CE-markering in de praktijk aan de hand van virtuele productiecel.
  • Safety re-engineering van een bestaande productielijn, een praktijk-case.

Kijk hier voor meer informatie