Sabic en solarge komen met lichtgewicht, circulaire zonnepanelen (video)

Chemisch bedrijf Sabic en Solarge, een producent van zonnepanelen hebben lichtgewicht, circulaire fotovoltaïsche (PV) panelen ontwikkeld. De panelen zijn volgens de makers volledig circulair en 50% lichter dan conventionele panelen.

Tags:

Tegenwoordig kunnen veel daken van gebouwen het gewicht van de huidige glazen PV-panelen niet dragen. De compounds die in deze zonnepanelen worden gebruikt (Sabic PP (polypropyleen)), zorgen voor een gewichtsvermindering van meer dan 50%. Bovendien is de CO2 voetafdruk 25% kleiner en kunnen de panelen na 25 jaar worden hergebruikt binnen hun eigen productieketen.

Het concept is ontwikkeld en gepatenteerd door Sabic en Solarge. Sabic ontwikkelde gedifferentieerde polypropyleen materialen om het Solarge lichtgewicht zonnepaneel te laten voldoen aan de prestatie-vereisten. Het bedrijf werkte vervolgens met Solarge samen aan de verdere ontwikkeling van de applicatie, het testen van het concept, de installatie en ondersteunde de industriële opschaling van het product voor toegang tot de markt.

Jan Vesseur, CEO of Solarge: “Met deze nieuwe productielijn kunnen we de meest duurzame zonnepanelen in een stevig volume produceren en op de meest duurzame manier bijdragen aan het versnellen van de energietransitie.“

Lada Kurelec, General Manager PP & E4PS bij Sabic: “Als onderdeel van onze duurzaamheidsstrategie om de energietransitie te ondersteunen, geeft Sabic prioriteit aan samenwerking en innovatie samen met industrieleiders in haar vakgebied. Wij zijn er trots op een betrouwbare partner te zijn voor duurzame en inclusieve groei en zijn verheugd om met Solarge samen te werken aan dit belangrijke project in de ontwikkeling van circulaire zonnepanelen. We kijken ernaar uit om voort te bouwen op dit partnerschap en onze inspanningen voor duurzaamheid voort te zetten door samenwerking en innovatie op weg naar CO2-neutraliteit.”

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reacties (1)