Ruimtevaart-start-ups krijgen toegang tot het 3DExperience-platform

Dassault Systèmes en de Europese Ruimtevaart Organisatie (Esa) gaan start-ups in de ruimtevaart binnen Esa’s netwerk van Business Incubation Centres (BIC) in Europa te helpen met technologie, mentoring en netwerkondersteuning. Ze krijgen toegang tot het 3DExperience-platform, dat nieuwe manieren biedt om concepten te ontwikkelen, ontwerpen, produceren, testen, certificeren en gebruiken.

Tags:
satelliet in de ruimte
Foto: Dassault Systèmes

Start-ups profiteren hierbij van bewezen toepassingen om hun projecten in een virtuele 3D-omgeving te ontwikkelen en de samenwerking binnen teams en met een wereldwijd netwerk van mentoren te stroomlijnen. Hierdoor kunnen zij hun innovaties sneller ontwikkelen en naar de markt brengen. De overeenkomst bouwt voort op een bestaand partnerschap dat in 2022 in Duitsland is aangegaan tussen Esa BIC Bavaria en Dassault Systèmes.

“Het Esa BIC-netwerk heeft al meer dan 1300 start-ups ondersteund. Binnen het Directoraat voor Commercialisering, Industrie en Inkoop hebben wij als doelstelling om deze bedrijven verder te ondersteunen bij de opschaling van hun producten en diensten door bruggen te bouwen met bedrijfspartners, investeerders en intern met andere Esa-programma’s. Binnen het agentschap leren we ook van hen bij het toepassen van een nieuwe ruimtevaartbenadering om het space-ecosysteem van morgen vorm te geven”, aldus Geraldine Naja, directeur Commercialisering, Industrie en Inkoop bij Esa.

Aanjagen ruimtevaarteconomie

De afgelopen jaren heeft digitale technologie start-ups in staat gesteld nieuwe concepten te introduceren voor satellieten, ruimtevaart, exploratie en andere lucht- en ruimtevaartsystemen, die de traditionele dynamiek in de industrie hebben getransformeerd.

“We staan aan de vooravond van een enorme innovatiegolf in de ruimtevaart. Over tien jaar zullen er meer dan tien keer zoveel satellieten rond de aarde draaien. Nu de democratisering van de ruimtevaart nieuwe mogelijkheden op deze gebieden opent, zien we bij nieuwe start-ups in deze markt in Europa een race om te innoveren. Onze samenwerking met Esa stelt hen in staat om het ontwerp, de productie, het testen en de werking van baanbrekende technologieën te versnellen, waardoor de nieuwe wereldwijde ruimtevaarteconomie verder wordt aangejaagd”, aldus David Ziegler, Vice President Aerospace & Defence Industry, Dassault Systèmes.

Tags:
Contactgegevens
Adres334 Cambridge Science Park Milton Road
Postcode en plaats Cb4 0wn cambridge

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *