ROVC en Koning Willem I College bieden combi-opleiding Koudetechniek en Elektrotechniek

ROVC en het Koning Willem I College (roc) te ‘s-Hertogenbosch zijn een samenwerkingsverband aangegaan, waardoor het Koning Willem I College vanaf nu de MBO-2 opleiding monteur Koudetechniek aan kan bieden met een uitbreiding op het gebied van elektrotechniek. ROVC verzorgt een ‘pluspakket’ binnen deze opleiding, bestaande uit Elektrisch schakelen en NEN 3140 Voldoend Onderricht Persoon.

Binnen de koudetechniek krijgen monteurs regelmatig te maken met andere technieken, zoals elektrotechniek. Voor een allround monteur is kennis van elektrotechniek dan ook onmisbaar.   Door de uitbreiding van de MBO-opleiding monteur Koudetechniek ontstaat er veel tijdwinst aangezien de toekomstige monteurs niet nog apart een opleiding Elektrotechniek hoeven te volgen. Daarnaast hebben bedrijven en cursisten het voordeel dat er slechts één inschrijving bij het Koning Willem I College gedaan hoeft te worden.

Het theoriedeel van het pluspakket van de opleiding wordt verzorgd in ‘s-Hertogenbosch. Daarnaast volgen de leerlingen twee praktijkdagen in het practicum van ROVC te Ede. Hier gaan zij actief aan de slag met elektrotechniek.  

"Wij signaleren binnen het bedrijfsleven een behoefte aan een combinatie van kennis van koudetechniek en elektrotechniek", stelt Hans van Aar, education coördinator docent bij het Koning Willem I College. "Dit konden we voor de samenwerking met ROVC nog niet aanbieden. Door binnen onze MBO-opleiding monteur Koudetechniek een koppeling te maken met elektrotechniek, spelen we in op deze behoefte en zorgen we voor een nog betere aansluiting van ons opleidingsaanbod op de vraag van het bedrijfsleven."  

"De technische opleidingen van ROVC richten zich op volwassenen", stelt Jordi Metten, Productmanager bij ROVC. "Binnen het reguliere onderwijs is het Koning Willem I College een belangrijke speler op het gebied van technische opleidingen voor voornamelijk jongeren. Met het huidige tekort aan technici zit het bedrijfsleven te springen om jonge allround technici. Wij werken dan ook graag samen met het Koning Willem I College aan een goed opleidingsniveau van technici. De vorm van samenwerken die we nu hebben gevonden biedt wat ons betreft perspectieven voor de toekomst en mogelijkheden voor andere roc’s."