Rockwell Automation wil Cubic overnemen

Rockwell Automation heeft een definitieve overeenkomst getekend voor de overname van Cubic, een bedrijf dat gespecialiseerd is in modulaire systemen voor de bouw van elektrische panelen.

Rockwell Automation wil Cubic overnemen
De acquisitie dient om het wereldwijde bereik voor intelligente motorbesturing te versterken en uit te breiden

Cubic is opgericht in 1973 en is vanaf het begin gespecialiseerd in modulaire systemen voor de bouw van elektrische panelen. Het heeft zich ontwikkeld tot een partner die wereldwijd actief is binnen de elektromechanica en met een productassortiment dat elk type behuizing omvat. De oplossingen worden onder meer gebruikt in de industrie, in de mijnbouw en op luchthavens. Het bedrijf bedient snelgroeiende sectoren, onder meer op het gebied van hernieuwbare energie, datacenters en infrastructuur, en heeft zijn hoofdkantoor in Bronderslev, Denemarken.

‘De efficiënte en flexibele modulaire systemen van Cubic in combinatie met de intelligente oplossingen en expertise van Rockwell zullen klanten ten goede komen door een snellere time-to-market te bieden, bredere toepassingen voor intelligente motorbesturing mogelijk te maken en slimme gegevens te genereren om de duurzaamheid en productiviteit te verhogen’, aldus Rockwell in een persbericht.

Dankzij het gevestigde partnermodel van Cubic kan Rockwell een uitgebreid partnernetwerk realiseren voor intelligente motorbesturing in Azië, Europa en Latijns-Amerika. Het bedrijf zal nieuwe klanten en partners binnenhalen in hybride en procesindustrieën. Bovendien zal Cubic de deuren voor Rockwell openen bij klanten die zich bezighouden met hernieuwbare energie en datacenteroplossingen.

Groei versnellen

“Door ons aan te sluiten bij Rockwell kunnen we onze relaties uitbreiden en onze wereldwijde groei versnellen”, zegt Jacob Moller Knudsen, CEO van Cubic.
Cubic zal naar verwachting 75 miljoen dollar aan verkopen rapporteren in het fiscale jaar 2022, dat eindigde op 30 september. De transactie is onderhevig aan de gebruikelijke goedkeuring door de regelgevende instanties en zal naar verwachting tegen het einde van 2022 worden afgerond.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *