Robotics Centre van Universiteit Twente officieel van start

Het Robotics Centre van de Universiteit Twente is sinds januari operationeel. Hier werken studenten met partners als (semi-)overheden, bedrijven, NGO’s en kennisinstellingen aan robotica-oplossingen die ons dagelijks leven moeten verbeteren.

Tags:
optocht met grote robot

Steven van Roon, manager business & operations van het centrum: “De vraag vanuit de overheid en bedrijfsleven naar experts die robotinnovaties ontwikkelen is groot. Daarom bundelen we onze expertise op dit vlak en brengen onderwijs, onderzoek en innovatie samen. Zo ontstaat een uniek multidisciplinair centrum, waarin we werken aan de ontwikkeling van bijvoorbeeld operatie-robots, robots voor industriële toepassingen en robots voor in ons dagelijks leven.

Inspiratie, discussie en dialoog

“We hebben daarbij vooral oog voor de combinatie tussen techniek en mens en maatschappij. Naast dat er nieuwe innovaties en oplossingen worden ontwikkeld, zijn we ook een plek voor inspiratie, discussie en dialoog. Geen gesloten bolwerk, maar een plek waar iedereen terechtkan, ook niet-academici. We willen laten zien hoe onze robot-toekomst er nou eigenlijk uitziet. Wat mogen we verwachten en wat blijft science fiction? Daarbij kan je denken aan sociale en ethische vraagstukken, maar ook een organisatiekundig vraagstuk als ‘wat als mijn personeel niet met nieuwe robotica wil werken, heeft mijn investering dan zin?’.”

Tags:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *